Príbeh podvodu má aspoň trocha dobrý koniec

Podvodníka, ktorý pred vyše dvoma rokmi vylákal od 78-ročnej penzistky peniaze, polícia teraz vypátrala. Obvinila ho z prečinu podvodu spáchaného čiastočne v štádiu pokusu.

22.11.2018 10:00
banka, peniaze Foto:
Ilustračné foto.
debata

Ide o 43-ročného Miroslava L. z Lučenca, ktorý s komplicom od babičky podvodom vymámil 4 500 eur, a žiadal ešte ďalších 5 500.

Ako informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová, obvinený spolu s doposiaľ neznámou osobou ešte vo februári 2016 zavolal 78-ročnej dôchodkyni z Martina na pevnú linku a predstavil sa ako jej syn. V telefonáte uviedol, že súrne potrebuje peniaze na niečo, čo bude veľkým prekvapením a potrebuje hotovosť 10 000 eur. „Na požiadavku dôchodkyňa zareagovala tak, že takúto hotovosť nemá, že doma má len 4 500 eur a ostatné peniaze má v banke,“ uviedla Balogová.

Na to jej muž odpovedal, že na začiatok to stačí a pošle za ňou manažéra, od ktorého má vec kupovať a peniaze má odovzdať jemu. Čo sa týka zvyšku peňazí, vraj pošle po dôchodkyňu taxík, ktorý ju dovezie k banke, kde má vybrať zvyšnú časť peňazí.

Dôchodkyňa na základe telefonátu podľa polície sumu 4 500 eur ešte v ten deň odovzdala 43-ročnému Miroslavovi, ktorý za ňou prišiel do miesta trvalého bydliska. Následne dôchodkyňa podľa inštrukcií nastúpila do taxíka, z ktorého zatelefonovala svojmu synovi a vtedy zistila, že on od nej peniaze nežiadal. Zvyšné peniaze z banky už nevybrala.
debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #seniori #podvodníci #kriminalita #trestný čin