Penzistom pribudne denný stacionár aj domov pre seniorov

Mesto Brezno začína stavať nový domov pre seniorov a denný stacionár na Ulici Boženy Němcovej. Minulý týždeň stavenisko prebrala vysúťažená miestna firma, ktorá má výstavbu dokončiť do októbra 2019.

02.11.2018 14:00
debata

„Budeme robiť všetko pre to, aby domov pre seniorov bol postavený do stanoveného času. Radi by sme ho otvorili na jeseň budúceho roka. Samozrejme, všetko závisí od náležitostí a povolení, ktoré sú k tomu potrebné,“ uviedol primátor mesta Tomáš Abel.

Nové zariadenie pre seniorov bude slúžiť pre 40 stálych klientov, ktorým budú sociálne služby poskytované pobytovou formou. V novom objekte mesto zriadi aj denný stacionár asi pre 10 klientov.

Súčasťou objektu by mala byť recepcia a malá prijímacia miestnosť vrátane zázemia pre zamestnancov, jedáleň, ošetrovňa, spoločenská miestnosť, pietna miestnosť, dielňa, fitness či kaplnka.

Výstavba zariadenia si vyžiada takmer milión eur. Najviac pôjde z úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania, zvyšok zaplatí mesto. „Som veľmi rád, že takúto službu bude mesto môcť poskytovať svojim obyvateľom, pretože poradovník žiadateľov v Domove dôchodcov a Domove sociálnych služieb Luna je dlhý a vybavenie žiadostí trvá pomerne dlhý čas. Bohužiaľ, mnohí ľudia sa umiestnenia v tomto zariadení ani nedočkajú,“ uzavrel primátor.
debata chyba
Viac na túto tému: #seniori #Brezno #domov sociálnych služieb #denný stacionár