Penzistom pribudne denný stacionár aj domov pre seniorov

Mesto Brezno začína stavať nový domov pre seniorov a denný stacionár na Ulici Boženy Němcovej. Minulý týždeň stavenisko prebrala vysúťažená miestna firma, ktorá má výstavbu dokončiť do októbra 2019.

02.11.2018 14:00
dochodca, opatera, senior, starostlivosť Foto:
Domovy pre seniorov majú preplnené kapacity po celom Slovensku.
debata

„Budeme robiť všetko pre to, aby domov pre seniorov bol postavený do stanoveného času. Radi by sme ho otvorili na jeseň budúceho roka. Samozrejme, všetko závisí od náležitostí a povolení, ktoré sú k tomu potrebné,“ uviedol primátor mesta Tomáš Abel.

Nové zariadenie pre seniorov bude slúžiť pre 40 stálych klientov, ktorým budú sociálne služby poskytované pobytovou formou. V novom objekte mesto zriadi aj denný stacionár asi pre 10 klientov.

Súčasťou objektu by mala byť recepcia a malá prijímacia miestnosť vrátane zázemia pre zamestnancov, jedáleň, ošetrovňa, spoločenská miestnosť, pietna miestnosť, dielňa, fitness či kaplnka.

Výstavba zariadenia si vyžiada takmer milión eur. Najviac pôjde z úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania, zvyšok zaplatí mesto. „Som veľmi rád, že takúto službu bude mesto môcť poskytovať svojim obyvateľom, pretože poradovník žiadateľov v Domove dôchodcov a Domove sociálnych služieb Luna je dlhý a vybavenie žiadostí trvá pomerne dlhý čas. Bohužiaľ, mnohí ľudia sa umiestnenia v tomto zariadení ani nedočkajú,“ uzavrel primátor.
debata chyba
Viac na túto tému: #seniori #Brezno #domov sociálnych služieb #denný stacionár