Seniori pozor! Podvodníci opäť pýtajú peniaze za falošné havárie

Už druhý prípad podvodného vylákania peňazí od dôverčivej starenky zaznamenala polícia v priebehu niekoľkých dní. Ako nedávno v Bratislave, aj v tomto prípade v Leviciach zatelefonoval 81-ročnej dôchodkyni neznámy muž, ktorý sa predstavil ako doktor Macko, a žiadal od nej peniaze.

26.09.2018 11:47
seniorka Foto:
Podvodníkov, ktorí oberú penzistov o peniaze, polícia zväčša nechytí.
debata

Rovnako ako u penzistky v Bratislave, prišiel s legendou o nehode, ktorú mal jej syn a peniaze mali byť odškodným za mlčenie.

Starenka podvodníkovi v dobrej viere odovzdala hotovosť 2000 eur a zlaté šperky v hodnote ďalších tisíc eur. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová, vyšetrovateľka z Levíc začala trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu. Polícia na objasnení prípadu podľa TASR intenzívne pracuje.

V tejto súvislosti polícia opäť pripomína penzistom, aby sa nenechali oklamať. Ako Pravda nedávno informovala, ak sa senior stane obeťou podvodného vylákania peňazí, šanca, že podvodníka polícia nájde, je jedna ku trom. Aj v takom prípade však ešte nie je isté, že svoje úspory niekedy uvidí.

Podľa posledných štatistík sa vlani podarilo objasniť len necelú tretinu nahlásených podvodov. Nie je to veľa, no predsa len za posledných päť rokov najväčší úspech.

Polícia zdôrazňuje, že ak niekto zavolá a pod nejakou vymyslenou historkou žiada o finančnú pomoc pre príbuzného, preverte si celú situáciu. Ak príbuzný legendu volajúceho nepotvrdí, okamžite volajte políciu, číslo 158. Nikdy nedávajte peniaze osobe, ktorú nepoznáte, ani keď tvrdí, že ju poslal váš príbuzný.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #seniori #podvodníci #kriminalita