Dôchodkyňa uverila podvodníkovi, prišla o sedemsto eur

Starenka z Bratislavy prišla o sedemsto eur, ktoré od nej vylákal cez telefón podvodník. Vydával sa za lekára a oznámil jej, že jej syn mal nehodu, pri ktorej sa zranila maďarská rodina s malým dieťaťom.

24.09.2018 15:58
dôchodkyňa, babka, penzia, starobný dôchodok,... Foto:
Ilustračné foto.
debata

Dôchodkyni nahovoril, že jej syn má okrem iných zranení aj poranený jazyk a nemôže hovoriť. Na úhradu údajných vzniknutých škôd pri nehode mala zaslať všetky peniaze, ktoré mala doma. Z pošty na Vajnorskej ulici v Bratislave teda 84-ročná žena poslala do Maďarska prostredníctvom služby Western Union 700 eur. Spolu s poplatkom za uvedenú službu prišla o 731,50 eura.

Prípad vyšetrujú policajti v bratislavskej mestskej časti Ružinov ako zločin podvodu. Bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková

Polícia upozorňuje seniorov, aby nedôverovali emotívnym príbehom. „Za žiadnych okolností nevydávajte finančnú hotovosť osobám, ktoré nepoznáte ani peniaze neprevádzajte na účet prostredníctvom pošty alebo banky,“ varovala policajná hovorkyňa.

„Opísanú udalosť si vždy overte buď priamo u osoby, ktorej sa mala stať, alebo u príbuzných. V prípade, že sa informácie nezakladajú na pravde, ihneď kontaktujte políciu na čísle 158,“ doplnila.

debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #podvod #kriminalita