Ponuka kúpeľov: Aké budú ceny a novinky od januára?

Čoraz viac ľudí si uvedomuje dôležitosť prevencie chorôb a intervencie v oblasti zdravotnej starostlivosti. Medzi spôsoby ako to dosiahnuť je aj kúpeľný pobyt. Čo ponúkajú slovenské kúpele v roku 2019? Kúpeľným zariadeniam sme položili sedem základných otázok.

15.12.2018 11:00
wellness, spa, masáž Foto:
Ilustračné foto.
debata

1. Aké novinky pripravujete pre svojich klientov na budúci rok?

2. Budete od budúceho roka upravovať výšku doplatkov v skupine B? Aké budú ceny v kategórii B a pre samoplatcov?

3. Máte pre klientov pripravené nejaké zaujímavé vianočné, respektíve silvestrovské pobyty? Ak áno, aké a v akej cene?

4. Máte aj pre klientov v penzijnom veku pripravené nejaké výhodné sviatočné balíky?

5. Budú sa meniť aj pobytové poplatky?

6. V prípade, že robíte pre samoplatcov aj rôzne wellness a liečebné pobyty, rastie záujem o ne? Pomáhajú ako prevencia pred rôznymi ochoreniami?

7. Zdravotné poisťovne začali podporovať prevenciu, najmä pokiaľ ide o prispievanie na liečbu pre ľudí s problémami s chrbticou a obezitou. Zaznamenali ste v tejto oblasti zvýšený záujem o kúpele? Sú ľudia ochotní priplatiť si na zdravie?

Kúpele Dudince

2. Doplatky v skupine B zvyšujeme o 1 až 3 eurá v závislosti od liečebného domu. K pobytu v rámci skupiny B v KH Minerál dávame počas februára a marca bonus – voľné vstupy do hotelového wellnessu. Doplatky za jednolôžkové izby či apartmány sa nemenia.

4.,5. V ponuke máme pobyt Medical Minerál (43 eur/os/noc v 2-lôžkovej izbe) od novembra do Veľkej noci 2019. V cene je ubytovanie, plná penzia, lekárska konzultácia, priemerne 2 liečebné procedúry (LP) na deň a vstup do vnútorného bazéna v Rubíne. V ponuke máme aj mimosezónny pobyt pre seniorov Medical Senior, ktorý stojí 41 eur/os/noc v 2-lôžkovej izbe. V tejto cene je zahrnuté ubytovanie v LD Rubín, LD Smaragd alebo KH Minerál, polpenzia, lekárska konzultácia, 1 LP na každú noc pobytu, 1× denne kondičné cvičenie na stacionárnom bicykli, zapožičanie palíc na nordic walking (1 h za pobyt) a vstupy do bazénov v LD Rubín. Pobyt je v ponuke v období január až marec, november až december.

6. Ponuka víkendových pobytov, ktoré sú zamerané skôr na relax ako na liečbu je u nás využívaná. Klienti, ktorí ešte nikdy neboli v kúpeľoch, majú často iné predstavy o takomto pobyte. Ide síce o niečo ako wellness pobyt, avšak naše zariadenia sú primárne stavané na liečebné pobyty, preto je dôležité prispôsobiť sa režimu. Ide o maličkosti, napríklad o dodržiavanie naplánovaných časov procedúr a podobne. Ideálna dĺžka pobytu v kúpeľoch je tri týždne, no už pri týždennom je často možné pozorovať prvé zlepšenia v zdravotnom stave. Kratšie, víkendové pobyty či predĺžený víkend sú dobrým štartom a zároveň takým malým prieskumom, ako to v danom zariadení funguje. Klient najprv absolvuje kratší, napríklad víkendový pobyt a potom sa k nám vráti na dlhší – či už ako samoplatca alebo ako klient poisťovne – to je u nás bežný vzorec.

7. Naše kúpele sa zapojili do oboch programov. Pobyt zameraný na zdravý chrbát až taký žiadaný nebol. Ľudí odradila cena. Program Obezita prekvapil. Nielen vysokou účasťou, ale aj spokojnosťou klientov. O to intenzívnejšie sme zisťovali spätnú väzbu a usilujeme sa s nimi ostať v kontakte aj po skončení pobytov – ako bonus im občas pošleme nejaké tipy, ako sa stravovať, ako cvičiť a podobne.

Odpovedala: Mgr. Andrea Petrušová, manažérka PR a reklamy

Kúpele Štós

1. V roku 2019 sme poskytovanú zdravotnú starostlivosť a služby modifikovali pre boj s civilizačnými ochoreniami. Liečebnú telesnú výchovu, ako podstatný nástroj v boji proti obezite, ale aj pri ochoreniach pohybového aparátu, poskytujeme najmä v exteriéri. V rámci prevencie poskytujeme v spolupráci s VšZP pre samoplatiacich klientov produkt Obezita a Zdravý chrbát. Obidva produkty sú spojené s edukáciou. Darí sa nám naučiť klientov, ako sa stravovať, učíme a motivujeme ich k zdravému pohybu. Postavili sme nadštandardnú bezbariérovú hygienickú vybavenosť pre klientov pri ochoreniach po náhlych cievnych mozgových príhodách. Budeme pokračovať v realizácii cvičení Pilates. Pre klientov, ktorým poskytujeme kúpeľnú starostlivosť, sme pripravili špecialitu vo forme balíka liečebných procedúr poskytovaných so zdarma poskytovanou speleoterapiou.

2. Mierne navýšime doplatky, v rozsahu 5 až 7 %.

3. Hlavná kúpeľná sezóna u nás nastupuje na jar. Je to tak z dôvodu nástupu „peľovej sezóny“. Do kúpeľov sa tak chodia „skryť“ klienti počas nástupu peľu príslušnej dreviny, rastliny, na ktorú majú alergiu. Absolvujú u nás komplexnú kúpeľnú starostlivosť v dĺžke 21 dní. Po návrate do svojho bydliska už je skončené peľovanie alergénu. Preto sa tak pacienti vyhnú zhoršeniu stavu, ktorý by mohol viesť až k astmatickým záchvatom.

4. Seniorom odporúčame cenovo výhodný pobyt „Kúpele na skúšku“ v cene už od 38,50 eura/os/deň. V cene je okrem ubytovania a polpenzie aj jedna liečebná procedúra. V mimosezónnom období sú u nás ceny nižšie o 15 až 20 %, v závislosti od typu pobytu. Klienti Všeobecnej zdravotnej poisťovne môžu tiež využiť 15 % zľavu z ceny pobytu. Zľava pre seniorov je 5 % z ceny každého pobytu.

Odpovedal: Ing. Ján Šimko, riaditeľ

Prírodné jódové kúpele Číž

2. Výšky doplatkov sa budú meniť, ale pretože nakoľko ešte nemáme tieto ceny schválené, nie sú definitívne. Priemerne sme ich navrhli o jedno až dve eurá vyšie na osobu a noc. Momentálne máme akciové ceny pre skupinu B 9,90 eura/os/noc, ktoré predpokladáme budú aj v roku 2019 do konca marca.

4. Pre dôchodcov máme obľúbený pobyt senior kde sme navýšili počet procedúr z 8 na 10 LP pri min. dĺžke 5nocí/6 dní.

5. Pobytové doplatky ostávajú nezmenené.

6. Ponúkame aj welness pobyty, o ktoré ľudia majú záujem. Avšak využívajú ich skôr ako víkendové výlety s rodinou. O liečebné pobyty záujem rastie, pretože naši klienti pociťujú pozitívne účinky našej jódovo-brómovej liečivej vody a vracajú sa k nám 2– až 3-krát ročne.

7. Záujem o program, ktorý zdravotné poisťovne pripravili, pre ľudí s problémami s chrbticou a obezitou sa prejavil aj v našich kúpeľoch. Ľudia si čoraz viac uvedomujú, že pre svoje zdravie je potrebné niečo urobiť a zaznamenali sme väčší záujem o liečebné pobyty.

Odpovedala: Michaela Kováčiková, vedúca obchodnej správy kúpeľov

Kúpele Kováčová

2. Kategória B pôjde cca o 1 euro/os/noc hore, t. j. prvý štvrťrok ešte bez zmeny, t. j. 16 eur/os/noc, od 1. 4. do 30. 9. 2019 teda v hlavnej sezóne 19 eur/os/noc a v mimosezóne od 1. 10. 2019 – 17 eur/os/noc.

5. Aktuálne nám obec nehlásila zmenu. Poplatok je v Kováčovej stále 0,50 eur/os/noc.

Ilustračné foto. Foto: SHUTTERSTOCK
SM systém, liečba, fyzioterapeut, cvičenie Ilustračné foto.

6. Kúpele sú a mali by fungovať ako prevencia pred následnými zdravotnými ťažkosťami. Tu naozaj platí, že čím skôr, tým lepšie! Záujem rastie.

Odpovedal: Miloš Pittner

Kúpele Lúčky

1. Najvýznamnej­šou novinkou je Balneocentrum, „srdce kúpeľov“, ktoré prešlo kompletnou rekonštrukciou. Okrem rozšírenia ponuky LP nové Balneocentrum prináša Kardiofitness s moderným vybavením a Vital Cafe s ponukou nápojov a občerstvenia.

2. Doplatky v skupine B sa začínajú na sume 22 eur za osobu a noc. Do ceny sú zahrnuté aj bonusy ako vstupy do vonkajších bazénov a nového Kardiofitness. Pri mnohých druhoch pobytov sme upravili štruktúru a pridali množstvo dodatočných služieb. Cenníky na kúpeľnú liečbu a pobyty pre samoplatcov na rok 2019 sú dostupné na stránke www.kupele-lucky.sk

3. Pripravili sme Silvestrovský pobyt. Pobyt s termínom nástupu od 28. 12. alebo 29. 12. na 4 noci obsahuje plnú penziu, 4× vstup do minerálnych bazénov, 5 LP za pobyt a silvestrovský program. Cena pobytu je 365 eur/os/pobyt.

4. Pre seniorov odporúčame liečebné pobyty, ktoré sú navrhnuté na prevenciu a zlepšenie zdravotného stavu. Preto sme na budúci rok prepracovali náš zvýhodnený seniorský pobyt pre ľudí nad 60 rokov a pridali sme doň dvojnásobný počet procedúr. Pobyt rovnako obsahuje vstupy do liečivých minerálnych bazénov a plnú penziu formou bufetových stolov alebo formou vynášanej stravy. V prípade, že klienti nedosahujú požadovaný vek, odporúčame veľmi populárny pobyt Klasik.

5. Daň s ubytovania by sa podľa aktuálnych informácií oproti roku 2018 meniť nemala. Klient platí 1 euro/os/noc pobytu (osoba od 14 rokov). Od tohto poplatku sú oslobodení držitelia preukazu ŤZP.

6. Záujem o liečebné a rekreačne pobyty neustále rastie. Ľudia si začínajú uvedomovať, že prevencia chorôb a zdravotných problémov je omnoho príjemnejšia a finančne menej náročná ako liečba akútneho zdravotného problému. Klienti si teda okrem dovolenky pri mori čoraz častejšie doprajú aj liečebný pobyt v slovenských kúpeľoch.

Odpovedal: Mgr. Peter Mičko, marketingový manažér

Kúpele Červený Kláštor Smerdžonka

2. Ceny ostanú rovnaké. Pre skupinu B sa začínajú od 18 do 31 eur/os/noc. Cena zahŕňa ubytovanie a plnú penziu. Pre samoplatcov suma za ubytovanie, plnú penziu a priemerne 2,5 procedúry na deň sa začína od 40 do 53 eur/os/noc v závislosti od termínu a štandardu ubytovania. Ceny platia pri obsadení izby 2 osobami. Pre samoplatcu na kúpeľnej liečbe je minimálny počet prenocovaní 6 nocí.

3. Pripravili sme pobyt Silvester s rodinou. Jeho myšlienkou je, aby bola rodina či známi spolu, a tak sú k dispozícii kúpeľné domčeky pre 4 až 6 osôb, prípadne rodinné apartmány aj pre 5 osôb. Pobyt nie je určený len pre viac osôb, a môžu k nám zavítať aj dvojice. Cena je výhodnejšia pri väčšom počte osôb a na viac nocí. Súčasťou pobytu je aj absolvovanie liečebných a relaxačných procedúr, zapožičanie spoločenských hier či palíc na nordic walking. Ceny za pobyt sa pohybujú približne od 41 do 91 eur za osobu/noc v závislosti od štandardu ubytovania, počtu osôb a dĺžky pobytu. Deti do 5 rokov zadarmo bez nároku na lôžko a služby.

Ilustračné foto. Foto: SHUTTERSTOCK
kúpele, liečba, Ilustračné foto.

4. Pre osoby nad 55 rokov a ŤZP a ich rodinných príslušníkov v rovnakej izbe máme zvýhodnený pobyt Jeseň života počas väčšiny mesiacov v roku, a tak to bude aj na budúci rok. Ubytovanie v Dome zdravia na 5 nocí, plná penzia, 5 liečebných alebo relaxačných procedúr podľa vlastného výberu za pobyt vyjde klienta na 264 eur/os/pobyt pri obsadení izby 2 osobami. Takisto pre osoby nad 55 rokov a ŤZP celoročne ponúkame 10 % zľavu na naše liečebné a relaxačné procedúry.

6. Zaznamenali sme zvýšený záujem o zvýhodnené pobytové balíky, ktoré si klienti berú za účelom relaxu a nárast vidíme aj pri rekondičných pobytoch v našich kúpeľoch.

Odpovedal: Ing. Vladimír Šmída z marketingu

Kúpele Nimnica

1. Zmeníme skladbu niektorých samoplateckých pobytov. Okrem toho začiatkom roka otvoríme kompletne nové kultúrno-spoločenské centrum s priestrannou sálou určenou na početnejšie konferencie, kongresy, svadby, kúpeľné tanečné večery s hudbou.

2. Ceny závisia od úrovne ubytovania a kolíšu v závislosti od termínu kúpeľnej liečby (hlavná sezóna, mimosezóna). Poistenec skupiny B si môže vybrať doplatok už od 17 eur/os/noc.

5. Daň z ubytovania bude tak ako doteraz 0,50 eura/os/noc.

6. Záujem o wellness je stále vysoký u jednodňových návštevníkov, ako i u pobytových klientov. Pracujeme na dobudovaní atraktívneho bazénového sveta a rozšírení wellness služieb. Pobyt v našom Medicínskom wellness centre má preventívny význam pred niektorými ochoreniami i liečebný účinok.

7. Nezaznamenali sme zvyšovanie záujmu o preventívny program pri problémoch s chrbticou, ktorý ponúkame. Ide však ešte o pomerne nový a špecifický program. Ľudia u nás sú azda trochu zdržanliví, ale snažíme sa im program dávať viac a viac do povedomia.

Odpovedala: PharmDr. Silvia Pavlíková, obchodná manažérka

Kúpele Nový Smokovec

1. V roku 2019 sme opäť pripravili akciu Bláznivý apríl, kedy môžu u nás kúpeľní hostia absolvovať svoju liečbu bez akýchkoľvek doplatkov (okrem zákonného 1,70 eura). Hosť tak má možnosť oproti iným obdobiam v roku vyskúšať za rovnakú cenu vyšší štandard ubytovania alebo užiť si pobyt v izbe sám, bez spolubývajúceho – bez toho, že by niečo doplácal.

2. Klient skupiny B môže u nás absolvovať kúpeľnú liečbu už od 6 eur v mimosezóne a od 8,30 eura v sezóne na osobu a deň. Pre samoplatcov ponúkame v roku 2019 pobyty v cene už od 30 eur/os/noc.

3. Ponúkame Silvestrovský pobyt so zaujímavým programom. V novom roku 2019 ponúkame zaujímavé pobyty s nižšou mimosezónnou cenou. Hostia u nás po lyžovačke môžu využiť wellness centrum, ale si oddýchnuť v Relax zóne s bázenom.

4. Pre seniorov starších ako 60 rokov máme pripravený špeciálny pobyt platný počas celého roka. Je možný od 5 nocí v cene od 175 eur/os a okrem ubytovania zahŕňa raňajky, večere, 8 procedúr za pobyt a voľný vstup do Relax zóny s bazénom.

5. Cena miestnej dane ostáva zatiaľ nemenná 1 euro/os/noc.

6. Samoplatcovia majú možnosť zakúpenia 3 druhov pobytov, ktoré sa líšia v počte procedúr a v type stravy, ale máme v ponuke aj pobyty pre lyžiarov a turistov, ktorí potom môžu navštíviť naše wellness centrum. Najväčší záujem je o výhodný pobyt pre seniorov starších ako 60 rokov. Základnou liečebnou metódou je klimatoterapia a aktívny pohyb hostí na čerstvom vzduchu, doplnený dychovou rehabilitáciou, individuálnymi inhaláciami a radom ďalších balneologických a fyziatrických procedúr. Kombinácia klimatoterapie, aktívneho pohybu a liečebných procedúr slúži ako prevencia najmä pred ochoreniami dýchacích ciest.

Odpovedala: Iveta Morihlatková, obchod a marketing

Slovenské liečebné kúpele Turčianske Teplice

1. Novinkou je novootvorený Hotel Royal Palace s kráľovským kúpeľom Royal Bath postaveným priamo na piscine termálnej liečivej minerálnej vody a inštitútom INCARE. Inštitút kardiovaskulárnej rehabilitácie so svojím medicínskym vybavením a rehabilitačnou starostlivosťou spĺňa požiadavky najvyspelejších diagnostických a rehabilitačných zariadení na svetovej úrovni.

2. Doplatky v skupine B zostávajú pre budúci rok bez zmeny. Momentálne sú v predaji mesiace marec a apríl, najviac obľúbenou budovou ubytovania je LD Veľká Fatra (23 až 26 eur/os/noc).

3. Pobyty cez sviatočné obdobie budú plné procedúr a tradícií. Pobyt v Royal Palace je možné zakúpiť od 3 prenocovaní a cena sa začína na 144 eur/os/noc. Počas silvestrovskej noci sme pripravili pestrý program. V liečebnom dome Veľká Fatra ponúkame silvestrovský pobyt od 4 nocí za cenu 264 eur v 2-posteľovej izbe.

Ilustračné foto. Foto: SHUTTERSTOCK
wellness, vírivka, kúpele Ilustračné foto.

4. Pre seniorov sme pripravili zvýhodnené pobytové balíky do LD Aqua. Cena v mimosezóne (2. 1. až 31. 3. 2019 a 1. 11. až 23. 12. 2019) je 210 eur, počas hlavnej sezóny (1. 4. až 31. 10. 2019) je cena 240 eur na osobu. V cene 7-dňového pobytu je zahrnuté ubytovanie, plná penzia, vstupné lekárske vyšetrenie a 12 LP. Ako bonus je k pobytu 3-krát 2-hodinový vstup do Spa&Aquaparku a voľný vstup do plaveckého bazéna Olympic a do fitnescentra.

5. Daň z ubytovania a kúpeľný poplatok uhrádza aj v budúcom roku každý ubytovaný klient. Daň z ubytovania sa vyberá vo výške 1 euro/os/noc. Kúpeľný poplatok, ktorý je súčasťou každého liečebného pobytu, je vo výške 0,05 eura/os/noc a kúpele od tohto poplatku oslobodzujú hostí s platným preukazom ŤZP.

6. Medicínsky wellness a liečebné pobyty sú najviac obľúbeným a predávaným produktom v našich kúpeľoch. Z roka na rok zaznamenávame v tomto smere neustály rast. Súčasťou každého pobytu je vstupné lekárske vyšetrenie, resp. vstupná konzultácia s lekárom. Najmä individuálny prístup ku každému klientovi a procedúry s použitím termálnej liečivej minerálnej vody sú najlepšou prevenciou.

7. V spolupráci s VšZP sme začali s predajom pobytového balíka Zdravý chrbát. Okrem tohto produktu ponúkame tradičné liečebné pobyty, pobyty zamerané na kardiorehabilitáciu a aj obezitu. Balík Zlatá línia je kombináciou optimálnej zostavy procedúr odporučených lekárom, špeciálneho programu stravovania a pohybovej aktivity za účelom optimalizácie hmotnosti.

Odpovedala: Dominika Miazdrová, referentka obchodného oddelenia

Liečebné termálne kúpele Sklené Teplice

1. Na budúci rok sme pripravili opäť zaujímavé pobyty za výhodnú cenu napr. od 1. januára si môžu klienti rezervovať pobyt Zdravie alebo Senior až s 30 % zľavou. Pacienti skupiny B môžu využiť kúpele so zaujímavými doplatkami, ktoré sú až o 30 % nižšie ako v roku 2018. Pribudli nám nové procedúry – tejpovanie a kolagénové injekcie.

2. Pacienti aj samoplatcovia môžu využiť kúpele za zvýhodnených podmienok s 30 % zľavou.

3. Pre samoplatcov sme pripravili tradičný silvestrovský pobyt, ktorý sa začína 28. 12. 2018 do 2. 1. 2019 a cena sa pohybuje v závislosti od výberu izbu od 50 eur/os/noc.

4. V prípade, že si klient rezervoval silvestrovský pobyt do 15. 11., mohol si na silvestrovský pobyt uplatniť ešte 10 % zľavu.

5. Daň z ubytovania sa nemení, zostáva vo výške 1 euro/os/deň.

6. Záujem o kúpele je z roka na rok vyšší, pričom hlavným dôvodom sú blahodarné účinky našej liečivej termálnej vody a zistenie, že preventívne sa starať o svoje zdravie je oveľa účinnejšie a finančne menej náročné ako riešiť samotnú liečbu.

Ivana Marušková, marketingová manažérka

Kúpele Vyšné Ružbachy

1. Pripravili sme klientom na rok 2019 nový pobyt s názvom Minirelax. Je to pobyt pre ľudí s nedostatkom voľného času, ktorí si dokážu vymedziť voľný čas počas víkendov. Cena tohto pobytu je od 85 eur (víkend zahŕňa komplexné služby plná penzia, wellness, bazén a procedúry).

2. Naše kúpele na rok 2019 ceny doplatkov v skupine „B“ zvyšovať nebudú a ich výška bude od 14 eur/os/noc pri ubytovaní v dvojlôžkovej iz­be.

3. Silvestrovský pobyt je neodmysliteľnou súčasťou našich pobytov, pretože patrí medzi veľmi obľúbené. Predaj Silvestrovských pobytov sme začali už v letných mesiacoch a aktuálne už dopredávame posledné voľné miesta v Grand Hoteli Strand.

4. Po Silvestrovských pobytoch sme zaradili do našej ponuky pre seniorov špeciálny pobyt s názvom Zvýhodnený pobyt pre dôchodcov, kde klientom ponúkame v cene od 159 eur ubytovanie na 5 nocí, 10 LP, plnú penziu a denne 2 h vstup do Vitálneho sveta v Balneoterapii. Klientom, ktorí chcú u nás stráviť dlhší čas, vieme ponúknuť alternatívu pobytu aj na 7 prenocovaní.

5. Kúpeľný poplatok v našej obci sa nemenil za posledných 5 rokov a jeho výška je 0,50 eura/pre­nocovanie.

6. Naše kúpele sú známe prírodným výtvorom – travertínovým jazierkom Kráter so stálym prítokom (7,5 l za sek.) hydrouhličitej vody s teplotou 23 °C, termálnym kúpaliskom s viac ako storočnými smrekmi. Na liečbu využívame unikátne spojenie terapeuticky účinnej podhorskej klímy a prírodné liečivé zdroje, ktorými sú blahodarné účinky minerálnej liečivej vody z termálneho prameňa Izabela, ktorý je klasifikovaný ako prírodná liečivá voda stredne mineralizovaná, hydrogénuhliči­tanová, vápenato-horečnatá, slabo kyslá, vlažná, hypotonická.

Druhý zdroj prírodnej liečivej vody je VR2 Pri pošte Jozef, ktorý je klasifikovaný ako prírodná liečivá voda, stredne mineralizovaná hydrouhličitá, vápenato-horečnatá, uhličitá hypotonická voda, so zvýšeným obsahom vápnika, horčíka a fluóru, lítia, ktorá má vynikajúce osviežujúce účinky a využíva sa na pitné kúry (krenoterapia). Využívaním prírodných liečivých zdrojov sa dosahuje výrazne priaznivý účinok na fyziologickú, ako aj na duševnú rovnováhu, centrálny nervový systém, s redukčnými účinkami a podstatné zlepšenie zdravotného stavu. Vzhľadom na zvýšený obsah CO2 a lítia má priaznivý účinok na srdcovo-cievny systém i pohybový aparát a celkovo sedatívno-relaxačný efekt.

Odpovedala: PhDr. Martina Konrádyová, director sales & marketing

Kúpele Bojnice

2. Momentálne máme určené doplatky za stravu a ubytovanie v skupine B do 28. 2. 2019, pričom cena zostala oproti roku 2018 nezmenená a pohybuje od 14 do 23 eur/noc. Ceny pobytových balíkov pre samoplatcov sa v roku 2019 zvyšujú o 1 euro/noc.

3. Pre klientov ponúkame silvestrovský pobyt v najnovšom liečebnom dome Lysec so živou hudbou, tombolou a ohňostrojom. Cena pobytu je od 73 eur/os./noc.

4. Pre klientov v seniorskom veku ponúkame tiež už spomínaný silvestrovský pobyt. A aj v roku 2019 bude platiť seniorská zľava vo výške 10 %, ktorá sa vzťahuje na liečebné pobyty Klasik a Dynamik, príp. víkendové liečebné pobyty Vital a Vital+.

Ilustračné foto. Foto: SHUTTERSTOCK
Welness, medical welness, skrášľovanie, krása, žena, kúpele Ilustračné foto.

5. V roku 2019 zostáva daň za ubytovanie v rovnakej výške – 1 euro/noc.

6. Wellness pobyty sa stali veľmi obľúbeným produktom aj v našich kúpeľoch a záujem o ne neustále narastá, ale napriek tomu sú klasické liečebné pobyty s procedúrami stále najžiadanejšími. Pomáhajú ako prevencia v prejavoch prevažne osteoporóz a neurologických prejavov.

7. Nové preventívne programy Zdravý chrbát a Obezita začneme v plnej miere ponúkať až v roku 2019. Na našej stránke www.kupele-bojnice.sk sú uvedené všetky potrebné informácie k týmto pobytom aj s termínmi, kedy sa dané programy budú uskutočňovať.

Odpovedala: Katarína Dolinská

Bardejovské kúpele

1. V roku 2019 máme v ponuke opäť množstvo zaujímavých aj nových pobytových balíčkov, napríklad pre dámy skrášľovací Beauty pobyt Elizabeth alebo pre náročnejších klientov zasa pobyt v 4* hoteli Alexander počas zimných a jarných mesiacov. Novinkou je klinika plastickej chirurgie v rámci našej polikliniky, ktorú tiež čaká rekonštrukcia. Zároveň je pre klientov pripravený nový turistický singletrack Herkules, ktorý po rokoch čakania opäť prepojil mesto s kúpeľmi.

2. Ceny sa pohybujú v mimosezóne, kde je zľava 15 %, od 17 do 26 eur/os/deň, v izbách Superior je to 32 eur. V sezóne sú ceny medzi 21 až 44 eur/os/noc, podľa zvolenej kategórie. Ceny pre samoplatcov sú tiež ponúkané so zľavami 10 % a pohybujú sa už od 41 eur za pobyt pre Seniorov do 54 eur, v sezóne medzi 49 až 65 eur, pobyt Štandard si klient v mimosezóne kúpi od 48 do 66 eur, v sezóne od 59 do 89 eur.

3. Máme pripravené silvestrovské pobytové balíčky v 3 hoteloch (Ozón, Astória a Alexander), ceny sa pohybujú od 250 eur na osobu a pobyt na 3 noci až do 460 eur za 7-dňový pobyt pre 1 osobu. V cene je plná penzia, procedúry, silvestrovský galavečer.

4. Počas Silvestra ponúkame klasický Silvestrovský pobyt, kde nie je zohľadnený vek klientov. V roku 2019 máme 2 druhy seniorských balíčkov (Senior a Senior špeciál), kde si môžu vybrať medzi pobytom s 3 procedúrami, bufetovým stravovaním a denným vstupom do wellness spa alebo balíčkom, kde je v cene menej procedúr, servírovaná strava a 2 x za pobyt vstup do wellness. Ceny drahšieho balíka Senior sú od 44 do 62 eur, ceny lacnejšieho od 41 do 54 eur/os/noc.

5. Daň z ubytovania ostáva v našich kúpeľoch na rovnakej úrovni, čo je 1 euro/os/noc, klienti v skupine A platia 0,10 eura/os/noc.

6. Pre samoplatcov máme pripravené rôzne druhy relaxačných, wellness, ozdravných a liečebných balíkov. Klienti si môžu vybrať pobyty v podstate už od jedného prenocovania. Záujem rastie predovšetkým o víkendové a krátkodobé pobyty na 2 až 4 noci. O prevencii sa dá hovoriť už aj pri takom víkendovom pobyte, kde klienti dokážu vypnúť od každodenného stresu, je samozrejme účinnejšie, ak pobyt trvá aspoň 2 týždne. Aby bol pobyt úplne dokonalou prevenciou, odporúčame 3 týždne.

7. Tento produkt sa stretol s veľkým záujmom. Klienti sa potešili, že poisťovňa im uhradí časť nákladov spojených so zdravotnou starostlivosťou. My sme mali záujemcov hlavne o produkt Obezita, kde sme spustili 4 turnusy po minimálne 5 klientov. A je potrebné povedať, že klienti s týmito problémami sú ochotní priplatiť si za svoje zdravie. Určite by však privítali vyšší príspevok od poisťovní.

Odpovedala: Ing. Tamara Šatanková, ekonomicko-obchodná riaditeľka

Kúpele Brusno

1. Od januára do konca februára máme v ponuke 30 % zľavu na liečebný a relaxačný pobyt, ku dňu zaľúbených 14. februára pripravujeme Valentínsky pobyt a jar privítame Veľkonočným pobytom.

2. Do konca apríla 2019 bude doplatok v skupine B v Liečebnom dome Poľana 24 eur (verní klienti 17 eur), v hlavnej sezónne od 5. 1. do 31. 10. – 28,50 eura (verní klienti 21,50) a v mimosezóne od 1. 11. – 25 eur (verní klienti 18).

3. Ako jedny z mála kúpeľov ponúkame možnosť kúpeľnej liečby aj počas vianočných a silvestrovských sviatkov a všetci klienti v skupine B zaplatia na deň len 24 eur (verní klienti 17). Počas Vianoc sme pre nich pripravili bohatú štedrovečernú večeru a počas Silvestra majú bonus vstup na Silvestrovskú gala večeru. Počas celého pobytu je pripravený program s vianočnou tematikou. Posledný termín nástupu na pobyt je 18. 12.

4. Pre samoplatcov máme v ponuke vianočné a Silvestrovský po­byt.

5. Pobytové poplatky sa na rok 2019 meniť nebudú.

6. Záujem o liečebné, relaxačné, seniorské a víkendové pobyty z roka na rok rastie a určite pomáhajú ako prevencia pred rôznymi ochoreniami.

7. Zapojili sme sa do programu zdravý chrbát. Záujem o tento pobyt mierne narastá.

Odpovedala: Lenka Sokolová, marketingovo-obchodná manažérka

Slovenské liečebné kúpele Piešťany

1. Pripravujeme niekoľko veľmi zaujímavých cenovo atraktívnych ponúk na rok 2019. Všetky budú uvedené na www.kupelepiestany.sk. Od 31. 3. sa hostia nášho najluxusnejsieho hotela Thermia Palace môžu tešiť na nový vonkajší bazén a úplne novú zážitkovú wellnes zónu.

2. Výška doplatkov v skupine B bude v roku 2019 upravená, a to iba v hlavnej sezóne apríl až september 2019. Cena doplatku závisí od kategórie hotela. V dvojlôžkovej izbe bude cena už od 19 eur/os/noc.

3., 4. Máme hneď niekoľko špeciálnych ponúk. Cena pobytov sa pohybuje už od 156 eur/os/3 noci. V ponuke máme aj darčekovú poukážku s výraznou vianočnou zľavou. Pri zakúpení pobytu do 19. 12. poskytujeme na niekoľko pobytov absolvovaných v prvom štvrťroku 2019 zľavu vo výške od 25 až 35 %. Výška zľavy závisí od typu pobytu a kategórie hotela. Pripravili sme aj Vianočný pobyt s cenou už od 289 eur/os/5 nocí a na záver roka Silvestrovský pobyt, ktorý zahŕňa ubytovanie, polpenziu, galavečer s novoročným ohňostrojom. Cena pobytu sa pohybuje od 171 eur/os/2 noci. Pobyt si je možné za veľmi výhodných cenových podmienok predĺžiť.

6. Áno v našej ponuke máme liečebné i krátkodobé wellness pobyty. Záujem o krátkodobé pobyty má stúpajúcu tendenciu, sú vhodným spôsobom prevencie mnohých druhov ochorení. Najmä súčasný životný štýl s celodenným sedením nám prináša čoraz viac mladších ročníkov ktoré majú záujem udržať si svoj pohybový aparát zdravý do vysokého veku.

Odpovedala: Andrea Platková, marketing department

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kúpele #SPA #prevencia chorôb