Bratislavskí seniori budú spoznávať okolitú prírodu

Vonku v každom počasí. Pohyb na čerstvom vzduchu je najlepšia cesta, ako si udržať zdravie a dobrú kondíciu aj v chladnom počasí. Bratislavskí seniori, ktorí neradi chodia sami, majú šancu na zdravý pohyb v spoločnosti rovesníkov.

10.12.2018 14:00
turistika, chôdza, nordic walking Foto:
Ilustračné foto.
debata

Nezisková organizácia Stále dobrí pre nich organizuje pravidelné stredajšie prechádzky, na ktorých budú spoznávať okolie hlavného mesta. Prvá z nich sa začína už túto stredu, o desiatej ráno.

Zraz je na Železnej studničke pred bývalou Vojenskou nemocnicou. Do prírody by sa malo ísť v každom počasí, takže si treba priniesť aj pršiplášť a obuť pohodlné a nepremokavé topánky.

Keďže Stále dobrí organizovali už niekoľko prednášok o prospešnosti chôdze s palicami, takzvaný Nordic walking, účastníkom prechádzky odporúčajú priniesť so sebou aj športové palice. Kto nemá, príde samozrejme bez nich. Chýbať by nemala voda na pitie, prípadne aj malá desiata na povzbudenie.

Na každej ďalšej prechádzke sa seniori dohodnú, kedy sa stretnú nabudúce a kam pôjdu. Organizátori počítajú, že by sa na takéto prechádzky chodilo až do konca apríla.
debata chyba
Viac na túto tému: #voľný čas #seniori #prechádzky #Stále dobrí #nordic walkling