Košice chcú spoznávať svoju kultúru aj cez polievky

Prostredníctvom polievok sa chystajú v sobotu popoludní v Košiciach spoznávať kultúru národnostných menšín. Takzvaný Polievkový festival sa začne o druhej popoludní v košickom Kulturparku.

12.10.2018 10:00
kuchár, robota, práca, zamestanie, varenie Foto:
Ilustračné foto.
debata

Ako informovala Gabriela Mišurová z organizácie Kultúrne centrá K 13, má poukázať na národnostnú a kultúrnu rozmanitosť Košíc.

Prezentovať sa bude 43 tímov, ktoré budú súťažiť vo varení. Porota bude hodnotiť chuť, vôňu, konzistenciu polievok, ich vizuálne prevedenie a použité suroviny. Pozvanie degustovať polievky prijali foodbloger Ako chutia Košice, cukrárka a kuchárka Mon Vincej, a šéfkuchár Matej Bakoš.

Okrem nich môžu chutnať a hlasovať za polievku aj návštevníci. Varenie bude sprevádzaťaj kultúrny program. Okrem vystúpení hudobníkov a tanečných skupín sa predstavia seniorské mažoretky, tanečníci a tanečníčky hip-hopu, salsy či brušného tanca, vystúpia aj šermiari a na záver tím zumba. V areáli festivalu bude postavená aj tradičná mongolská jurta.

„Pre deti sme si pripravili kreatívne dielne v téme Polievkáča – výroba kuchárskych čapíc, varešiek, modelovanie ovocia a zeleniny z hliny, interaktívne hry s Halingandou či maľovanie na tvár,“ informovala Mišurová.

Lístky na Polievkový festival je možné kúpiť v informačnom centre Delta v Kasárňach/Kul­turparku na Kukučínovej 2, alebo on-line na www.polievkac.sk. Cena v predpredaji je jedno euro za jednu polievku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #súťaž #zábava #varenie polievok