Cez víkend bude prehliadka folklóru, vystúpi aj SĽUK

Počas víkendu sa v bratislavskom Ružinove uskutoční Ružinovský folklórny festival. Otvoria ho v piatok, súťažou o najlepšieho slovenského primáša.

10.10.2018 14:00
Billy Barman SĽUK Pohoda 2018 Foto: ,
Skupina Billy Barman a SĽUK na Pohode 2018.
debata

Nasledovať bude diskusia na tému Nastal už čas cenzurovať kultúru? Na záver večera sa môžu návštevníci tešiť na ľudovú veselicu so Šenkvickou muzikou, ochutnávku vína a tombolu.

V sobotu bude na programe vystúpenie detského folklórneho súboru Trávniček, ako aj súborov Čečina, Devín a Poľana zo Zvolena. Folklórnu atmosféru znásobí autentická výstava v sprievode živých ukážok krojov Slovákov žijúcich v Srbsku pod názvom Slovenská krása v ľudovom kroji, ako aj tradičná rusínska svadba v podaní FS Tarasa Ševčenka.

Vrcholom večera bude predstavenie To najlepšie zo SĽUK-u. Pôjde o výber ľudových tancov a piesní z umeleckej tvorby tohto telesa v podaní profesionálneho tanečného súboru, ľudovej hudby a ženskej speváckej skupiny. Vstupenky na predstavenie si môže zadarmo vyzdvihnúť každý obyvateľ s trvalým bydliskom v Ružinove na recepcii v Dome kultúry Ružinov.

Okrem vystúpení bude aj sprievodný program, v rámci ktorého sú pre návštevníkov pripravené tvorivé dielne, filmy a dokumenty, ukážka remesiel, predaj tradičných výrobkov či kurz ľudových tancov.

Vstup na Ružinovský folklórny festival je pre ľudí zadarmo. Viac informácií a podrobný program nájdu záujemcovia na internetovej stránke cultusruzinov.sk a na Facebooku.
debata chyba
Viac na túto tému: #folklór #kultúra #Ružinov #SĽUK