Seniorov čakajú prednášky o zdraví i jablkové hody

Jablkové hodovanie, vystúpenie petržalských seniorov i prednášky o zdraví sú súčasťou programu, ktorý v októbri v rámci Seniorfestu pripravujú Kultúrne zariadenia Petržalky . Akcie sú októbri, ktorý je mesiacom úcty k starším.

03.10.2018 10:00
jablká, ovocie, zdravie, výživa Foto:
Jablkové hody pre seniorov budú v sobotu.
debata

Na Jablkové hodovanie pozývajú zariadenia v sobotu. Seniorov čaká súťaž o najlepší jablkový koláč i predaj jabĺk. Na záver festivalu bude v Zrkadlovom háji galakoncert Z úcty k vám.

Dom kultúry Lúky v Petržalke v tomto mesiaci pripravuje aj prednášky o chorobách. Prvá z nich s názvom Príčiny chorôb a ich liečenie bude dnes o 15:00. Hovoriť budú o tradičnej čínskej medicíne. Prednáška o kŕčových žilách a ich chronickom ochorení bude v piatok 12. októbra v petržalskom CC centre.

Vystúpenie petržalských seniorských súborov s názvom Seniori seniorom pripravujú v DK Zrkadlový háj vo štvrtok 11. októbra o 16:00. Predstavia sa súbory Petržalčanka i Melódia. Kompletný program Petržalského Seniorfestu nájdu záujemcovia na oficiálnej webovej stránke Petržalky.

Kultúrne zariadenia Petržalky tvoria DK Lúky na Vígľašskej ulici, DK Zrkadlový háj na Rovniankovej ulici a CC Centrum na Jiráskovej ulici. Vznikli v roku 1986 a sú kultúrno-osvetovým zariadením, ktoré zriaďuje bratislavská mestská časť Petržalka. Ich poslaním je organizovať podujatia v jednotlivých oblastiach kultúrno-výchovnej činnosti pre všetky kategórie obyvateľov a umožňovať im aktívne aj pasívne kultúrne vyžitie. Zariadenia organizujú aj súťaže, festivaly, koncerty, divadelné a filmové predstavenia, výstavy a vzdelávacie podujatia.

debata chyba
Viac na túto tému: #kultúra #penzisti #prednášky #hody #Mesiac úcty k starším