Bardejov oslávi 777. výročie písomnej zmienky o meste

Mesto Bardejov si dnes a zajtra pripomenie 777 rokov od prvej písomnej zmienky. Oslavy sa začínajú na Radničnom námestí.

28.09.2018 14:00
bazilika sv. egídia, bardejov
Prvý záznam o Bardejove sa objavil v roku 1241 v Ipatievskej kronike.
debata

V programe vystúpia Bardejovčania všetkých generácií – odštartujú ho žiaci materských a základných škôl. Nebude chýbať Ulička remesiel a pre deti bude pri letnom amfiteátri po oba dni pripravená rozprávková hradobná priekopa. Jej súčasťou budú sokoliari, kúzelní šašovia, dračie aktivity, Bardejovskí lovci perál a divadelné predstavenie Cililing, aj atrakcie ako skákacie hrady, vedomostné a pohybové aktivity. O ďalšiu zábavu sa postarajú folklórny súbor Kurimjan, Stephanie Kováčová, Petra Palubová, Anton Fecko a speváci zo Slovinska.

Slávnostné otvorenie osláv sa začne ekumenickou slávnosťou o štvrtej popoludní. Následne sa predstaví domáca spevácka skupina Melody, potom folklórny súbor Čerhovčan. Zábavu spríjemní aj Ander z Košíc, neskôr skupina Gladiator. V sobotu večer zasa domáce zoskupenie The Cardinals a Sima Martausová.

Na oslavách premietnu aj nový film o Bardejove, nasledovať bude vizuálna show 3D videomapping na priečelí radnice. Prvý záznam o Bardejove sa objavil v roku 1241 v Ipatievskej kronike.
debata chyba
Viac na túto tému: #film #oslavy #Bardejov #prvá písomná zmienka