Na jarmok pozývajú Záhoráci i Východniari

Okrem tradičného Pezinského vinobrania sa tento víkend môžu na miestnych jarmokoch zabaviť aj ľudia na Záhorí a v Krompachoch.

21.09.2018 10:00
skalica, jurkovič Foto:
Jurkovičov dom v Skalici.
debata (1)
Skalica pozýva na symbolické ukončenie turistickej sezóny v meste, Skalické dni. V rámci nich budú zadarmo sprístupnené kultúrne pamiatky, dohromady trinásť, aj s odborným výkladom. Mesto pripravilo aj bohatý kultúrny a spoločenský program na štyroch scénach.

Vystúpia známi umelci ako Ewa Farna či Rytmus, ale aj deti z miestnej základnej umeleckej školy. V jezuitskom kostole bude výstava bábik. Program zakončí ohňostroj. Počas prvého dňa festivalu odovzdá primátor mesta Ľudovít Barát združeniam a občanom Cenu mesta Skalica a Cenu primátora.

Krompašania si zasa v rámci dní svojho mesta môžu okrem jedenia a pitia pozrieť aj výstavu fotografií v miestnom parku. Budú na nej historické a súčasné obrázky mesta Krompachy, autorom aktuálnych snímok je Peter Grohoľ.

V kultúrnom programe sa predvedú ľudové súbory, folklórny súbor Heľpan, Prešovskí heligonkári, či Svojina z Michaloviec. Hlavnou hviezdou populárnej hudby bude kapela Gladiator a neskôr členovia Team Revival Martin, ktorí spievajú hity skupiny Team.

Na konci slávnosti bude v nedeľu odpustová slávnostná omša v rímskokatolíckom kostole sv. Jána apoštola evanjelistu.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #voľný čas #oslavy #jarmok #vinobranie #koncerty