Spišská Nová Ves predstaví Umenie v parku

Vo štvrtok 19. júla sa v Spišskej Novej Vsi uskutoční tretí ročník vernisáže výstavy Umenie v parku. Svoje diela tu predstavia výtvarníci ako aj fotografi.

11.07.2018 12:48
Tatry, Spišská Nová Ves Foto:
Spišská Nová Ves
debata

Podujatie má formu súťaže, umelci sa pritom mohli prihlásiť do dvoch kategórií. Do kategórie výtvarného umenia sa zapojilo 19 autorov so 72 dielami. Do fotografickej kategórie prispelo 27 autorov so 107 fotografiami. O víťazoch rozhodla trojčlenná odborná porota v zložení Ing. arch. Mgr. art. Stanislava Slaninová Hollóvá, Mgr. art. Marián Hennel a Ing. Miroslav Kováč. Výsledky súťaže budú vyhlásené na vernisáži.

„Som rád, že si ho obľúbili naši ľudia v Spišskej, že sa páči návštevníkom nášho mesta a hlavne, že sa ujal aj medzi neprofesionálnymi umelcami, ktorí sa v hojnom počte prihlasujú. Už teraz som plný očakávaní, aké diela nám predstavia a teším sa na prechádzky v parku“, povedal autor projektu a predseda OZ Život v meste, Tomáš Cehlár.

Porota zostavila z prihlásených prác kolekciu 60 diel, ktoré budú vystavené v parku. Veľké zastúpenie má téma krajiniek, architektúry, ale aj portréty či abstrakcia. Atmosféru vernisáže bude dotvárať svojou hudbou skupina Funk You zo Spišskej Novej Vsi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spišská Nová Ves