Amatérski umelci si môžu vyskúšať výrobu monotypie

Spišské osvetové stredisko pripravilo sériu vzdelávacích seminárov pre neprofesionálnych výtvarníkov a fotografov v rámci projektu Homo Universalis. Prvý vzdelávací seminár s názvom Umenie zblízka sa uskutoční 5. júna o 16.30 hodine vo výstavnej miestnosti Spišského osvetového strediska.

29.05.2018 10:47
štetec, maliar Foto:
Ilustračné foto.
debata

Keďže je maximálny počet účastníkov obmedzený na 25 osôb, záujemcovia sa musia záväzne prihlásiť do 1. júna 2018 na email osveta6@osvetasnv.sk. Priamo na mieste sa platí vstupné vo výške troch eur na osobu.

Seminár povedie pedagogička zo Strednej umeleckej škole v Kežmarku Mgr. Milada Kotorová. Tá sa bude zamýšľať napríklad nad tým, načo nám je umenie, či ako sa oceňuje dielo. Každý účastník si zároveň vyrobí vlastnú monotypiu. Každý si zároveň môžu priniesť maximálne päť svojich diel, ktoré odkonzultujú s lektorkou.

Názov projektu Homo Universalis vychádza z označenia ideálneho renesančného človeka, ktorý dosahuje hlboké znalosti vo viacerých oblastiach. V súčasnosti sa týmto pojmom označuje človek, ktorý nemá len povrchné vedomosti z viacerých oblastí, ale dosahuje úspechy aspoň v jednej z týchto oblastí, ktoré sú porovnateľné s úrovňou odborníka. Cieľom projektu je rozšíriť vedomosti neprofesionálnych fotografov a výtvarníkov formou, kde budú mať možnosť získať hlbšie vedomosti od skúseného lektora v danej oblasti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #seniori #Spišská Nová Ves