Báseň ušitá na mieru priamo pre vás? Stačí navštíviť SNG

Slovenská národná galéria pripravila na Noc múzeí a galérií, ktorá pripadne na sobotu 19. mája, bohatý program.

16.05.2018 12:22
SNG Foto: ,
Slovenská národná galéria.
debata

Pre rodiny s deťmi bude v átriu SNG pripravený program Príďte spolu do galérie od 15.00 do 17.00 hodiny. Zapojiť sa môžu do aktivít k výstavám Osmičky, nestex a Architekt Friedrich Weinwurm: Nová cesta. V priebehu dvoch hodín môžete návštevu v jednotlivých výstavách uchopiť po svojom a kreatívne ju interpretovať.

V kníhkupectve Ex Libris v SNG bude od 16.00 do 19.00 hodiny pripravený Básnik na počkanie. Pouličný básnik Šimon Ondruš tu záujemcom napíše krátky, výstižný verš ušitý na mieru.

Od 18.00 do 20.00 bude sa bude pre dospelých konať workshop Architektúra svetla na druhom poshodí SNG a v ateliéri. Návštevníci si tu budú môcť vytvoriť svietidlo, ktoré otvorí a prevzdušní každý priestor. Na workshop je potrebné sa vopred prihlásiť na emailovej adrese barbora.tribulova@sng.sk.

Od 18.00 hodiny kurátorka Jana Švantnerová priblíži tvorbu a životné osudy Leopolda Horovitza. Súčasťou výkladu s projekciou bude na túto príležitosť inštalovaný malý výber z umelcových diel zo zbierok SNG a súkromných kolekcií. O 19.00 hodine bude na programe kurátorský fokus Henrieta Moravčíková & Friedrich Weinwurm a od 20.00 ďalší kurátorský fokus Dušan Buran & Martin Jančok, Aleš Šedivec & nestex.

Jednohubky na výstave Architekt Friedrich Weinwurm: Nová cesta budú pripravné od 21.00 hodiny. Princípom je jeden lektor, jedno dielo, jeden príbeh pri vybraných dielach. Podobne od 22.00 budú na programe Jednohubky na výstave nestex.

Záver bude od 22.00 hodiny do polnoci v kaviarni Berlinka, kde sa uskutoční kvíz k 70. narodeninám SNG a záverečná hodobná Májovica.

Vstupné na Noc múzeí a galérií je vo výške dvoch eur. Vstupenku si stačí zakúpiť v prvej inštitúcii navštívenej v rámci Noci múzeí a galérií 2018 a s ňou máte potom vstup do ďalších inštitúcií zdarma.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #seniori #SNG #Noc múzeí