Medzi nebom a peklom. Výstava fotografií banských štôlní a prírody

Slovenské technické múzeum Košice pripravilo výstavu fotografií Miloša Greisela Medzi nebom a peklom. Vernisáž sa uskutoční 26. apríla o 16.00 hodine.

23.04.2018 13:40
greisel Foto:
Výstava Medzi nebom a peklom prezentuje 30 banerov – fotografie banských diel a 26 banerov – fotografie zo sveta – prírodné scenérie a architektúru.
debata

Miloša Greisel ako vyštudovaný geológ a baník pracoval 22 rokov pre Uránový prieskum v Spišskej Novej Vsi, vďaka čomu dôverne pozná banské lokality na Spiši. So svojim fotoaparátom zachytáva banské podzemie.

Spolu s fotografiami banských štôlní autor vystaví aj snímky prírodných scenérií a architektúry. "Protikladom k banskému podzemiu je nekonečný priestor prírody, ktorý od mladosti obdivuje a objavuje na mnohých kontinentoch zemegule. Horolezecké skúsenosti mu dovoľujú pohybovať sa medzi skalnými útvarmi a sopkami vo výškach, zdolávať náročný treking,“ vraví kurátorka výstavy Dana Rosová.

Vystavené snímky si možno pozrieť v Slovenskom technickom múzeu na Hlavnej 88 v Košiciach. Výstava potrvá do 27. mája 2018.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #seniori #Slovenské technické múzeum #Miloš Greisel