Dobrý trh ponúkne kvalitné výrobky, koncerty i diskusie

Podujatie sa uskutoční v sobotu na Jakubovom námestí v Bratislave. Okrem stánkov s jedlom a kvalitnými produktmi sa tu predstavia aj susedské komunity.

19.04.2018 13:57
trhy, Dobrý trh na Panenskej Foto: ,
Ilustračné foto.
debata

Keďže celé Jakubovo námestie zaplnia stánky, bude počas celého dňa uzatvorené pre dopravu. Vo viac ako 150 stánkoch budú svoje produkty ponúkať najlepší slovenskí výrobcovia kvalitných potravín či originálneho dizajnu. Všetok tovar bude pochádzať priamo od výrobcov. Trh sa bude konať v čase od 10.00 do 17.00.

Na trhu vystúpi aj viacero slovenských a zahraničných umelcov. Trh už tradične otvoria Funny Fellows. Predstavia sa aj mím či akrobati. Zahrajú aj Tugriki a Andrea Bučko. V komunitnom centre Mareena sa bude diskutovať s cudzincami, variť svetová kuchyňa a značka Bratiska predstaví svoj fotoprojekt Svetová Bratiska o známych aj neznámych postavách Bratislavy. Na Klemensovej ulici budú mať návštevníci príležitosť hlasovať o prerozdelení 50 000 eur pre najlepšie slovenské komunitné projekty v rámci projektu #PomáhameĎalej od Nadácie Volkswagen Slovakia.

V záhrade školy BISLA budú prebiehať počas trhu viaceré diskusie. Členky združenia Návrat budú diskutovať na tému „Kým môžem byť pre dieťa v mojej komunite?”. O sile komunít a ich význame pre rozvoj mesta bude rozprávať urbánny geograf Pavel Šuška, konzultantka verejných priestorov Zuzana Žúžiová Čupková, architekt Igor Lichý z ITB Development. Illah van Oijen z Dobrého trhu so zástupcami festivalov Pohoda a Trnavský rínek budú zase diskutovať o tom, ako sa vysporiadavajú s odpadom na svojich podujatiach.

Hlavným cieľom Dobrého trhu na Jakubovom námestí je predstaviť túto lokalitu cez jej obyvateľov a pozrieť sa viac na to, aké komunity tu žijú. “Dobrý trh je nie len jednorazovým podujatím, ktoré príde a odíde, s našimi susedmi robíme veľa komunitných aktivít. Ľudia v okolí sú pre nás dôležití, preto by sme na nich chceli upriamiť pozornosť,” vraví dramaturgička Dobrého trhu Illah van Oijen.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #seniori #Dobrý trh