Skanzen vo Vychylovke – Novej Bystrici znovu otvorí svoje brány

Na ďalšiu sezónu sa pripravuje skanzen vo Vychylovke – Novej Bystrici. Prvých návštevníkov privíta 28. apríla. Folklórny súbor Drevár z Krásna nad Kysucou sa tu v tento deň predstaví s tradičným stavaním mája.

18.04.2018 12:42
skanzen Foto:
Stavanie mája v Skanzene Vychylovka - Nová Bystrica.
debata

Návštevníkov čaká 28. apríla spev ľudových piesní, ukážky minulých zvykov našich predkov či mašinka s vyhliadkovým vagónom na lesnej železničke.

Program s názvom Máj, máj, zelený máj začne o 12.00 slávnostnou svätou omšou. O 13.00 sa predstavia historické vozidlá, ktoré do skanzenu dorazia nielen zo Slovenska ale aj z Česka.

O 13.30 členovia Folklórneho súboru Drevár z Krásna nad Kysucou postavia pri základnom kameni máj a o 14.00 bude kultúrny program v podaní folklórneho súboru Drevár pokračovať na pódiu pri objekte Krčma z Korne. V programe sa predstavia s piesňami a tancami z rôznych kútov Slovenska.

Tento rok nebudú počas letnej sezóny v skanzene premávať parné rušne na Historickej železnici, keďže rušne prechádzajú generálnou opravou. Namiesto nich budú premávať motorové rušne a drezina.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #seniori #skanzen Vychylovka