Rozprávajme sa! Veľká súťaž Pravdy má víťazov

Inšpirujúce, veselé, ale aj poučné, také sú príbehy, o ktoré sa s nami podelili naši seniori v novej súťaži Pravdy - ROZPRÁVAJME SA. Počas štyroch týždňov ste vyberali spomedzi 21 príbehov seniorov z celého Slovenska. V stredu o polnoci sa skončilo finále. Kto získal 400, 300 a 200 eur?

03.11.2017 00:00
súťaž, rozprávajme sa
Každý týždeň sme spomedzi hlasujúcich vyžrebovali pätnástich, ktorým sme rozdelili ceny v celkovej hodnote 700 eur.
debata

Hlasovanie bolo dramatické, každý hlas bol dôležitý. Vo finále však napokon najviac SMS hlasov od čitateliek a čitateľov Pravdy získal stomatológ Pavol Chrenka. Vo videu spomínal na svoje skúsenosti zo zubnej ambulancie. Prezradil, ako pacientovi odstránil z úst zarastený prasací chlp. „Krátko po zákroku som sa dozvedel, že som najlepší doktor v našom okrese. Viete, prečo? Lebo som pacienta zbavil toho, s čím mal roky rokúce problém,“ porozprával s úsmevom pán Chrenka. Ako celkový víťaz od denníka Pravda získava finančnú odmenu 400 eur. „Budem musieť pozvať partiu a neviem, či mi to bude stačiť. Možno na tom ešte aj prerobím,“ zareagoval so smiechom Chrenka na informáciu o výhre.

Soňa Krešneová vybojovala 2. miesto. Srdcia hlasujúcich si získala príbehom o líške, ktorú doma chovali ako mačku. „Naučila som ju, že našim sliepkam nesmie nič robiť. Koľkokrát si tam išla ľahnúť a ony aj behali po nej,“ rozpráva. Neplatilo to však o susedových sliepkach, ktoré „prevychovaná“ líška tajne lovila a nosila domov. Bývalá pracovníčka v nábytkárstve si za svoju historku odnáša odmenu vo výške 300 eur.

Tretie miesto obsadil bytový architekt a karikaturista Ľubomír Nikolíni, ktorý zároveň pripravil ku všetkým videám v súťaži obrazový sprievod. Pán Nikolíni rozprával o tom, že dobrá karikatúra musí vychádzať zo života. „Človek musí vychádzať sám zo seba, zo svojich vlastných zážitkov. Ja by som sa vedel spoznať v každej jednej mojej kresbe,“ vraví Nikolíni. Za svoje spomienky získava výhru 200 eur.

Okrem rozprávačov príbehov Pravda každý týždeň odmeňovala tiež hlasujúcich. Aj vo finálový týždeň sme spomedzi nich vyžrebovali pätnástich, ktorým rozdelíme ceny v celkovej hodnote 700 eur. Vyžrebovaní si odnesú nákupné poukážky do Kauflandu v hodnote 70 eur, kávovary Tchibo, naparovacie žehličky Beko, balíčky výživových doplnkov Vidawell či kolekciu DVD od spoločnosti Abecedy. Mená 15 výhercov z finálového kola zverejňujeme v tabuľke.

Súťaž sme odštartovali v stredu 4. októbra. Počas štyroch kôl sme postupne zverejňovali príbehy z celého Slovenska. Najtesnejší bol súboj hneď v prvom kole, keď víťaza delil od druhého miesta len jediný hlas. Navyše na druhom mieste skončili s rovnakým počtom hneď dve videá. S každým ďalším kolom prichádzalo viac a viac hlasov aj rozstupy medzi jednotlivými súťažiacimi už boli výrazne väčšie.

15 cien v celkovej hodnote 700 eur pre SMS hlasujúcich získavajú:

3× nákupná poukážka Kaufland:

Martina Steinerová, Považská Bystrica
Zdena Mlynárová, Liptovský Mikuláš
Štefan Sekáč, Bratislava

3× kávovar Tchibo:

Darina Kráľová, Trnava
Božena Gocmanová, Tužina
Peter Rencko, Nové Zámky

3× naparovacia žehlička Beko:

Terézia Galajdová, Medzilaborce
Darina Mikušová, Žilina
Richard Kunec, Liptovský Hrádok

3× balíčky výživových doplnkov Vidawell:

Jozefa Vavrová, Bohdanovce nad Trnavou
Rastislav Dzurila, Spišské Vlachy
Mária Čviriková, Púchov

3× DVD od spoločnosti Abecedy:

Viera Ondrovičová, Bratislava
Eva Chudovanová
Nikola Potáková, Banská Bystrica

Pozrite si všetkých súťažiacich

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #seniori #rozprávajme sa