Rozprávajme sa! Vyhrajte s denníkom Pravda

Inšpirujúce, veselé, ale aj poučné, také sú príbehy, o ktoré sa s nami podelili naši seniori v novej súťaži Pravdy - ROZPRÁVAJME SA. Veľkú súťaž príbehov zo života nájdete na webe seniori.pravda.sk. Od stredy prebieha 2. kolo.

11.10.2017 00:00
súťaž, rozprávajme sa
Každý týždeň spomedzi hlasujúcich vyžrebujeme pätnástich, ktorým rozdelíme ceny v celkovej hodnote 700 eur.
debata

Súboj v 1. kole bol veľmi tesný. Najviac vašich SMS hlasov získala bývala zdravotná sestra Mária Hagarová. Hlasujúcich zaujala jej historka o odmeňovaní v práci. Kým jeden deň dostala pokarhanie a strhli jej časť platu za to, že po troch nočných službách za sebou v práci zaspala, na ďalší deň ju pri príležitosti životného jubilea odmenili za vynikajúce pracovné výsledky. Prvé miesto vybojovala s rozdielom len jediného hlasu. O druhé miesto sa delia bytový architekt a karikaturista Ľubomír Nikolíni a záhradníčka Alena Teslíková. Tá bodovala s historkami o úteku za Winnetouom či o ostrihaní na zmrzlinu.

Príbehy týchto troch súťažiacich postupujú do finále, ktoré sa začne v stredu 25. októbra. V ňom vyberiete opäť SMS hlasovaním celkového víťaza, ktorý vyhrá 400 eur. Ten, koho vyberiete na druhé miesto, získa 300 eur. Rozprávač tretieho najlepšieho príbehu dostane 200 eur.

Do finále postupujú autori príbehov:

z 1. kola: Mária Hagarová, Ľubomír Nikolíni, Alena Teslíková.

Skvelé ceny čakajú aj na hlasujúcich. Každý týždeň spomedzi nich vyžrebujeme pätnástich. Rozdelíme im ceny v celkovej hodnote 700 eur. Vyhrať môžete nákupné poukážky do Kauflandu v hodnote 70 €, kávovary Tchibo, naparovacie žehličky Beko, balíčky výživových doplnkov Vidawell či kolekciu DVD od spoločnosti Abecedy. Mená prvých 15 výhercov zverejňujeme v tabuľke.

Prvé kolo novej súťaže čitateľky a čitateľov Pravdy zaujalo. „Pekné, že si niekto spomenul aj na seniorov. Páčia sa mi ich príbehy zo života. Pre mňa osobne sú oveľa zaujímavejšie ako súťaže typu miss, ktoré sa už ľuďom dosť zunovali,“ zaznamenali sme v jednej z prvých reakcií. Posielate aj ďalšie historky zo života. Napríklad pani Marta Tvrdošínska z Bratislavy sa s nami podelila o svoj vlastný príbeh lásky, ktorý vyvrcholil svadbou po 50 rokoch odlúčenia. Celý príbeh si môžete prečítať tu.

V 2. kole sa rozprávame so siedmimi seniormi z denného stacionára v Spišskom Hrhove, súťažia: poľnohospodárka Anna Antolová, včelárka a záhradníčka Anna Solanová, zvárač so štátnymi skúškami Ladislav Šarišský, poľnohospodárka Anna Vagnerová, pracovník v školstve Ján Mazur, ošetrovateľka hydiny Margita Wassermanová a invalidná dôchodkyňa Mária Mlynarčíková. Všetky historky zozbieral a nakrútil na video po celom Slovensku režisér Eduard Gürtler.

Hlasovanie sa končí o týždeň v pondelok o polnoci. Priebežné výsledky jednotlivých kôl a mená 15 výhercov spomedzi hlasujúcich zverejňujeme vždy nasledujúcu stredu. Prvé tri týždne hlasujúci vyberajú po tri zo siedmich videí. Po troch týždňoch teda budeme poznať deväť postupujúcich, ktorí získali najviac SMS hlasov v jednotlivých kolách. Štvrtý týždeň bude finálový.

15 cien v celkovej hodnote 700 € pre SMS hlasujúcich získavajú:

3× nákupná poukážka Kaufland v hodnote 70 €:

Emília Renčková, Bardoňovo
Eva Kopkašová, Klin nad Bodrogom
Eva Chudovanová, Nitra

3× kávovar Tchibo:

Andrej Drobný, Hrnčiarovce nad Parnou
Dorota Fuchsová, Skalica
Helena Podmajerská, Nitra

3× naparovacia žehlička Beko:

Zuzana Gažíková, Valaská Belá
Pavol Božik, Bratislava
Silvia Tadlanková, Turčianske Teplice

3× balíčky výživových doplnkov Vidawell:

Eva Usacevová, Bratislava
Oľga Klimková, Veľký Šariš
Mária Mlynárová, Liptovský Mikuláš

3× DVD od spoločnosti Abecedy:

Martina Steinerová, Považská Bystrica
Jana Beretová, Slovenská Ves
Terézia Galajdová, Medzilaborce

Postupujúcim a výhercom gratulujeme!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #seniori #súťaž #rozprávajme sa