Výstava bonsajov v Prešove

Od stredy 20. septembra do piatka 22. septembra sa v Prešove uskutoční 3. ročník unikátnej medzinárodnej výstavy bonsajov a suiseki Bonsai Prešov Exhibition 2017. Bonsaje a suiseki v najvyššej svetovej kvalite si bude možné pozrieť denne od 9. do 19. hodiny v historickej sále Čierneho orla PKO v Prešove.

20.09.2017 07:05
bonsai Foto:
Ilustračné foto.
debata

Ako informovala hovorkyňa mesta Prešov Veronika Kmetóny-Gazdová, na medzinárodnej výstave sa zúčastnia najlepší slovenskí aj zahraniční predstavitelia, ktorí priblížia staré japonské umenie. Garantom výstavy je významný člen Celosvetovej bonsajovej asociácie Kórejčan Kim Sae Won.

Prednášky a workshopy v demonštračnom tvarovaní bonsajov predvedú účastníci z Litvy, Poľska, Českej republiky, Maďarska, ale i Slovenska. Súčasťou programu bude aj výstava kaligrafií akademického maliara Petra Kocáka, rezbár Milan Krajňák predstaví umenie vyrezávania anjelov a prezentovaná bude aj čajová kultúra.

Pre najmenších obdivovateľov bude pripravený detský kútik s množstvom prekvapení, tvorivej práce a súťažením. „Deti, ale aj dospelí, si budú môcť vyskúšať pracovať s drevom, vyrezávať, vystrúhať si vlastnú píšťalku či vyrobiť búdku pre vtáčiky. Oboznámia sa so štiepením stromov, s pestovaním byliniek a za svoje úspechy a vedomosti budú odmenené. Mladým nadšencom a obdivovateľom umeleckých skvostov bude poskytnutá možnosť využitia kultúrnych poukazov pri vstupe na výstavu,“ informovala Kmetóny-Gazdová.

Podujatie organizuje Slovak Shohin Association v spolupráci s mestom Prešov a Parkom kultúry a oddychu v Prešove. Záštitu nad podujatím prevzala primátorka Andrea Turčanová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Prešov #bonsaj