Opatrovateľskú službu v Liptovskom Mikuláši vylepší 222-tisícový príspevok

TASR | 23.12.2018 09:00
staroba, starci, dôchodca, starý, senior,... Foto:
Ilustračné foto.
Situácia s opatrovateľmi na Liptove by sa mala v blízkej budúcnosti zlepšiť. Mesto Liptovský Mikuláš na podporu opatrovateľskej služby na najbližšie roky zabezpečí nenávratný finančný príspevok 222.000 eur, ktorý radnica získala.

Peniaze budú slúžiť na pokrytie mzdových výdavkov opatrovateliek. Projekt potrvá 26 mesiacov a bude sa týkať 15 opatrovateliek v plnom pracovnom úväzku. "Keďže príspevok zabezpečí čiastočnú úhradu miezd opatrovateliek, vieme ušetrené financie využiť na rozvoj iných sociálnych služieb, ktoré poskytuje alebo zabezpečuje radnica, uviedol primátor Ján Blcháč.

Projekt schválili v plnej žiadanej výške a podľa hovorkyne je bez potreby spolufinancovania. Mesto má však dokopy až 43 opatrovateliek v rôznych pracovných úväzkoch, čo znamená, že bude musieť naďalej financovať poskytovanie opatrovateľskej služby aj zo svojho rozpočtu.

Veronika Bániková z liptovskomi­kulášskeho mestského úradu pripomenula, že na radnici sa neustále snažia zvyšovať kvalitu opatrovateľskej služby. „Tento rok sme zaviedli pracovné oblečenie pre opatrovateľky, z externých zdrojov sa nám podarilo získať peniaze na kúpu auta pre opatrovateľskú službu,“ povedala.