Opatrovateľskú službu v Liptovskom Mikuláši vylepší 222-tisícový príspevok

Situácia s opatrovateľmi na Liptove by sa mala v blízkej budúcnosti zlepšiť. Mesto Liptovský Mikuláš na podporu opatrovateľskej služby na najbližšie roky zabezpečí nenávratný finančný príspevok 222.000 eur, ktorý radnica získala.

23.12.2018 09:00
staroba, starci, dôchodca, starý, senior,... Foto:
Ilustračné foto.
debata

Peniaze budú slúžiť na pokrytie mzdových výdavkov opatrovateliek. Projekt potrvá 26 mesiacov a bude sa týkať 15 opatrovateliek v plnom pracovnom úväzku. "Keďže príspevok zabezpečí čiastočnú úhradu miezd opatrovateliek, vieme ušetrené financie využiť na rozvoj iných sociálnych služieb, ktoré poskytuje alebo zabezpečuje radnica, uviedol primátor Ján Blcháč.

Projekt schválili v plnej žiadanej výške a podľa hovorkyne je bez potreby spolufinancovania. Mesto má však dokopy až 43 opatrovateliek v rôznych pracovných úväzkoch, čo znamená, že bude musieť naďalej financovať poskytovanie opatrovateľskej služby aj zo svojho rozpočtu.

Veronika Bániková z liptovskomi­kulášskeho mestského úradu pripomenula, že na radnici sa neustále snažia zvyšovať kvalitu opatrovateľskej služby. „Tento rok sme zaviedli pracovné oblečenie pre opatrovateľky, z externých zdrojov sa nám podarilo získať peniaze na kúpu auta pre opatrovateľskú službu,“ povedala.

debata chyba
Viac na túto tému: #príspevok #samospráva #sociálne služby #opatrovateľské služby