Dôchodcovia pracujúci na dohodu majú nárok na vyššiu penziu

Získať vyšší dôchodok môžu nielen tí penzisti, ktorí pracujú na zmluvu, ale aj dohodári. Keďže zamestnávateľ im musí z platu strhávať odvody na dôchodkové poistenie, majú nárok na prepočítanie penzie.

11.08.2014 07:53
dôchodok, pracujúci, kalkulačka, dôchodca Foto:
Ilustračné foto.
debata (2)

O koľko sa zvýši dôchodok penzistovi pracujúcemu na dohodu, závisí predovšetkým od toho, aký je jeho príjem. „Ak poberá dôchodok a pracuje, po skončení povinného dôchodkového poistenia sa dôchodok zvýši o polovicu úhrnu osobných mzdových bodov dosiahnutých za obdobie dôchodkového poistenia počas poberania dôchodku, ktoré sa vynásobia aktuálnou dôchodkovou hodnotou,“ vraví riaditeľ komunikačného odboru Sociálnej poisťovne Peter Višváder. Osobný mzdový bod sa pritom vyráta z hrubého príjmu. Ak by človek pracoval celý rok a jeho plat by bol na úrovni priemernej mzdy spred dvoch rokov, jeho osobný mzdový bod by bol 1. Keďže aktuálna dôchodková hodnota je v tomto roku 10,2524 eura, jeho penzia by pri takomto príjme mala vzrásť približne o päť eur. Ak niekto zarába menej, aj nárast jeho dôchodku bude nižší.

Na zvýšenie dôchodku majú nárok aj tí penzisti, ktorí pracujú na dohodu a ich príjem je nízky. Keďže si platia nízke odvody, aj ich dôchodok vzrastie menej, ako keby zarábali viac. Napríklad ak by penzista pracoval tri mesiace na dohodu a každý mesiac zarobil 100 eur, jeho dôchodok by sa mal zvýšiť o 20 centov. V prípade, že by zarábal 300 eur mesačne, mesačný dôchodok by mu mal stúpnuť o 50 centov.

Sociálna poisťovňa nezvyšuje dôchodky pracujúcim penzistom automaticky. Urobí tak len vtedy, keď o prepočítanie penzie požiadajú. Každý človek tak môže urobiť len raz za rok. Ale až vtedy, keď mu zanikne dôchodkové poistenie, teda keď prestane pracovať. V prípade, že niekto pracoval do konca júla, môže v auguste požiadať o zvýšenie dôchodku. Ak sa v septembri znovu zamestná a bude pracovať do novembra, nemôže podať v decembri novú žiadosť. O zvýšenie penzie bude môcť požiadať až v januári, keďže tento rok mu poisťovňa už raz penziu prepočítala.

Ak niekto pracuje pre dvoch zamestnávateľov súčasne, môže podať žiadosť o zvýšenie dôchodku až vtedy, keď mu zaniknú obe dôchodkové poistenia, teda keď prestane pracovať pre obe firmy. Ak by prestal robiť len v jednej firme a v druhej by bol naďalej zamestnaný, Sociálna poisťovňa jeho žiadosť o zvýšenie dôchodku zamietne. Od budúceho roku však budú môcť penzisti požiadať o zvýšenie svojho dôchodku aj vtedy, ak neprestanú pracovať. Výhodné to bude najmä pre tých dôchodcov, ktorí majú trvalé zamestnanie a v súčasnosti im zákon neumožňuje požiadať Sociálnu poisťovňu o viac peňazí.

Na rozdiel od penzistov pracujúcich na zmluvu nemôžu dohodári dostať nemocenské dávky. Zamestnávateľ im totiž z platu nestrháva odvody na nemocenské poistenie. Dohodári nemajú nárok ani na dovolenku či stravné lístky. Ak potrebujú navštíviť lekára, zamestnávateľ ich síce musí uvoľniť, ale poskytne im len neplatené voľno. Klasickí zamestnanci majú nárok na sedem dní plateného voľna na návštevu lekára.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #pracujúci dôchodcovia #starobný dôchodok #práca na dohodu