Ako môžete zmeniť dôchodkový fond?

Dôchodkový fond možno zmeniť kedykoľvek bez poplatku.

14.02.2014 06:30
sporenie, vklad, mince, peniaze, úspory, pilier Foto:
Ilustračné foto.
debata

Allianz Slovenská DSS

  • Vyplnením a doručením príslušnej žiadosti, v najbližšej budúcnosti už aj cez internet.

Dôchodková správcovská spoločnosť Poštovej banky

  • Prestup je veľmi jednoduchý. Stačí, ak sporiteľ pošle do našej spoločnosti doporučený list so žiadosťou o prestup s uvedením fondu, do ktorého chce presunúť časť úspor. Alebo ešte jednoduchšia alternatíva – navštívi obchodné miesto Poštovej banky, t. j. pobočku alebo Slovenskú poštu, kde mu túto žiadosť vybavia na počkanie.

VÚB Generali

  • Na zmenu dôchodkového fondu má sporiteľ niekoľko možností – jednoduchou písomnou žiadosťou, resp. žiadosťou na našom tlačive zaslanou priamo do DSS, v ktorejkoľvek pobočke VÚB banky, prostredníctvom nášho webového sídla www.vubgenerali.sk. Toto sú najčastejšie využívané spôsoby. Dôchodkový fond je možné zmeniť aj telefonicky, pričom klient pri komunikácii s DSS uvedie svoje prihlasovacie meno a heslo, aby sme ho jednoznačne identifikovali.

ING DSS

  • Prestup medzi fondmi je možný buď na základe papierovej žiadosti klienta, podanej osobne na pracovisku ING, alebo zaslanej písomne na adresu spoločnosti. Pri papierovej žiadosti vyžadujeme overenie identifikácie žiadateľa oprávnenou osobou na pracovisku alebo úradné overenie. Najkomfortnejší spôsob je zmena fondu prostredníctvom elektronického portálu. Klient sa v pohodlí svojho domova, prípadne z iného miesta, prihlási na svoj osobný dôchodkový účet a nastaví si želaný pomer sporenia majetku a príspevkov vo fonde. Po uskutočnení prevodu dostane klient potvrdenie o zmene. Zmenu fondu nie je možné uskutočniť iným spôsobom, a teda ani e-mailom, ani telefonicky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #II. pilier