Dovolenky penzistov dotuje štát

Jeseň je obľúbeným dovolenkovým obdobím dôchodcov. A vďaka štátnej dotácii môžu oddychovať o päťdesiat eur lacnejšie v porovnaní so štandardnou cenou pobytu. Každý dôchodca sa však môže na dotovanom pobyte zúčastniť len raz za rok. Ponúkajú ich Sorea spolu s Jednotou dôchodcov na Slovensku.

06.11.2013 06:30
dovolenka, dôchodca, kúpele Foto:
Ilustračné foto.
debata

Sorea ponúka celkovo na výber z 12 hotelov, ktoré sa nachádzajú vo Vysokých a Nízkych Tatrách, v Piešťanoch, Bratislave a v Ľubovnianskych kúpeľoch. Všetky pobyty sa začínajú v nedeľu večer a končia sa v sobotu ráno. V cene je okrem ubytovania aj plná penzia. V niektorých hoteloch ponúka dôchodcom aj vstupy do bazénov či rôzne zľavy.

Pobytov organizovaných Jednotou dôchodcov sa môžu zúčastniť všetci penzisti, nielen členovia tejto organizácie. Vlani ponúkala pobyty v siedmich kúpeľoch – Nimnica, Dudince a Turčianske Teplice, Číž, Bardejovské kúpele, Tatranské Zruby a Trenčianske Teplice. Tento rok k nim pribudli kúpele Lúčky.

Kto má nárok

  • Na pobyte so štátnou účelovou dotáciou sa môže zúčastniť občan SR, poberateľ starobného alebo predčasného starobného alebo výsluhového dôchodku, ktorý nevykonáva činnosť, zakladajúcu si nárok na príjem zo závislej činnosti alebo na príjem z podnikania a z inej samostatnej zárobkovej činnosti, má trvalý pobyt na území SR a spĺňa podmienku na čerpanie dotácie ministerstva práce na podporu rekondičných aktivít v súlade s § 6 ods.1 písm. b) zákona c. 544/2010 Z. z. Túto skutočnosť musí záujemca potvrdiť podpísaním Čestného vyhlásenia, ktoré ako súčasť dotačného poukazu dostanú pri nástupe na pobyt.
  • Nárok na pridelenie poukazu so štátnou účelovou dotáciou musí klient potvrdiť podpísaním Čestného vyhlásenia o poberaní jednej z uvedených foriem dôchodku.
  • Údaje uvedené na tlačive Čestné vyhlásenie vypíše pracovník recepcie hotela podľa preukazu totožnosti klienta a potvrdí to svojím podpisom.
  • Pobytu so štátnou dotáciou je možné zúčastniť sa len raz v príslušnom kalendárnom roku.
  • V prípade podania žiadosti na viac hotelov a v prípade kladnej odpovede si klient sám vyberie hotel a zaplatením rezervačného záznamu do 10 dní potvrdí svoju účasť. Neuhradené rezervácie sa stornujú a vybavujú sa ďalšie objednávky v poradí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dotované dovolenky