Vedci pozývajú na debatu v uliciach Bratislavy

Slovenská akadémia vied pripravila na tento víkend pouličný festival, nazvaný Víkend so SAV. Chce tak priblížiť svoju prácu verejnosti.

06.09.2018 00:00
veda, vedec, výskum, chémia Foto:
Ilustračné foto.
debata
Festival sa uskutoční na Primaciálnom námestí v Bratislave. Zídu sa tam špičkoví vedci, ktorí budú hovoriť o svojej práci a približovať potrebu vedeckého bádania ľuďom.

Jednotlivé ústavy akadémie vied budú prezentovať svoje projekty. Predstavia sa vedci z astronomického, archeologického, fyzikálneho, ale aj jazykovedného ústavu, či ústavu informatiky. Pripravené sú rôzne súťaže pre všetky vekové kategórie a v rámci takzvanej živej knihy sa ľudia budú môcť osobne porozprávať s vedeckými osobnosťami. Debatovať sa bude o mede, slnku, súčasnej slovenčine či energetickej sebestačnosti.

SAV chce verejnosti zároveň ukázať, ako by sa dal do budúcna skvalitňovať nielen základný výskum, ale aj aplikácie, ktoré sú potrebné pre bežnú prax.

Víkend so Slovenskou akadémiou vied sa začne už v piatok dopoludnia o desiatej ráno a potrvá do sobotného večera, približne do ôsmej.

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #veda #voľný čas #SAV