Taiwanský dedko loví na bicykli pokémonov

Vybavený jedenástimi smartfónmi vyráža neúnavný taiwanský dôchodca na dlhé cesty na bicykli s jediným cieľom: pochytať čo najviac príšer.

10.08.2018 12:32
Pokémon GO Foto:
Ilustračné foto.
debata

Bielovlasý muž, ktorý si kvôli svojej vášni vyrobil špeciálny držiak na mobily, sa stal zrejme najznámejším hráčom celosvetovej hry Pokémon Go. Vydrží hrať až 20 hodín v kuse a hra mu vraj pomáha vyrovnať sa s Alzheimerovou chorobou, napísal web BBC.

Od chvíle, keď sa Čchen San-jüan od svojho vnuka dozvedel o tejto hre s rozšírenou realitou, zameral svoj život na lov malých virtuálnych monštier. Svoj bicykel postupne vybavil 11 smartfónmi a prenosným zdrojom energie, vďaka ktorému je schopný vyrážať na dlhé cesty okolo celého ostrova.

Hra na princípe takzvanej rozšírenej reality, keď sa v skutočnom svete objavujú postavičky hľadané pomocou mobilov, vznikla predvlani a najväčšiu popularitu zaznamenala v prvých mesiacoch po svojom masovom rozšírení. Zatiaľ čo na niektorých miestach si pochvaľovali, že im hra zvyšuje návštevnosť, inde ju zakazovali kvôli riziku úrazov či smrti ľudí pozerajúcich do telefónov a nevenujúcich sa reálnym nebezpečenstvám.

Strýko pokémon, ako Čchena prezývajú na sociálnych sieťach, si vraj plánuje zaobstarať ešte ďalšie štyri telefóny, aby bol hon ešte úspešnejší. Novinárom hovorí, že vďaka hre získal nových priateľov, spoznáva nové miesta a lepšie znáša svoju chorobu. Zatiaľ sa nedokázal vyrovnať vlastne len s jedným problémom – že mu po 20 hodinách hrania dôjdu batérie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dôchodcovia #Taiwan #dedko