Paradajky môžete pestovať aj dole hlavou

Každý pestovateľ vie, že paradajka potrebuje oporu. Neplatí to však, ak ju zasadíte naopak. To znamená, že rastie zhora nadol.

14.05.2018 13:59
paradajka, rajčina Foto:
Paradajky.
debata (5)

Na takéto pestovanie paradajok budete potrebovať väčšiu nádobu, ideálne klasické vedro. V jeho strede je potrebné spraviť približne päťcentimetrový otvor, cez ktorý prestrčíme stonku. Vyvŕtame aj ďalšie menšie otvory, aby mohla odtekať prebytočná voda.

Aby nám z vedra nevypadávala zemina, vložíme na dno záhradnícku tkaninu, ktorú v strede prestrihneme, aby sme mohli cez ňu prestrčiť stonku. Potom už len opatrne zasadíme do takto pripraveného vedra sadenicu paradajky a vedro naplníme zeminou. Vedro zavesíme na slnečné miesto. Paradajky je potrebné dôkladne zalievať.

Okrem toho, že zavesené paradajky nepotrebujeme uväzovať k žiadnej podpore, pri takomto pestovaní nám nebude prekážať ani burina. Ak dáme aj hore do vedra záhradnícku tkaninu, nebude nám ani z neho vyrastať žiadna burina.

Takýto spôsob pestovania je vhodný predovšetkým na balkóny či terasy, vyskúšať ho však môžu aj majitelia rodinných domov, ktorí majú dostatok priestoru.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #seniori #pestovanie #paradajky