Palety výborne poslúžia aj v záhrade

Výrobky z paliet sú v posledných rokoch veľkým trendom nielen pri záhradnom nábytku. Vyrába sa nich aj interiérový nábytok, ale výborne poslúžia aj v záhrade.

12.04.2018 14:12
dôchodca, dôchodok, záhrada Foto:
Ilustračné foto.
debata

Kým pri výrobe nábytku potrebujeme aspoň nejakú zručnosť, v prípade použitia v záhrade, dokáže slušné výsledky s použitím paliet vykúzliť každý. Stačí palety poukladať na seba, naplniť ich zeminou a zasadiť rastliny. Navrchu môžeme z dosiek vytvoriť hrantík pre lepší efekt.

Ešte jednoduchšie nám paleta poslúži, ak ju oprieme o múr a do otvorov vložíme kvetináče. Potrebujeme len hrantíky správnej veľkosti. V takom prípade nemusíme zospodu dávať ani dosky, ale kvetináče budú vďaka svojmu rozširujúcemu sa tvaru spoľahlivo držať.

Z paliet môžeme vytvoriť aj celý zvislý záhon. Môžeme tak vyzdobiť starý múr či vylepšiť sedenie na terase. Tu sa však už musíme trochu pohrať a palety správne ukotviť, aby držali na mieste. Následne už len do otvorov vložíme zeminu alebo priamo kvety v črepníkoch.

Palety môžu poslúžiť aj pri príprave vyvýšeného záhonu. Potrebovať budeme štyri palety, ktoré priklincuje k sebe, aby nám vznikla veľká nádobu. Aby nám nevypadávala zemina, pripevníme dnu pevnú fóliu či plachtu na ochranu dreva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #seniori #palety #nápady