Čo so starými tehlami? V záhrade sú na nezaplatenie

Takmer všetko staré sa v poslednej dobe vracia do módy. Využívajú sa recyklované materiály, ľudia zháňajú starožitný nábytok. Výnimkou nie sú ani staré tehly. Vynikajúco sa dajú zužitkovať napríklad v záhrade.

03.04.2018 14:21
chodník, záhrada, park, tehly Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

Akonáhle použijete staré tehly, celá záhrada získa nádych starých čias. Vytvoriť môžete napríklad efektné chodníky. Tehly použijete rovnako ako zámkovú dlažbu a namiesto klasickej chodníkovej šedi dáte vašej záhrade novú tvár.

Stačí dať na seba tri tehly a vznikne múrik, ktorým môžete oddeliť kvety od trávnika. Aby vám tráva neprerastala do kvetov, môžete jednu tehlu zakopať do zeme. Aby všetko poriadne držalo, môžete tehly k sebe zlepiť penovým lepidlom.

Ak pridáte medzi tehly trochu malty, výsledný efekt bude ešte výraznejší. Tehlami môžete takto oddeliť napríklad záhradu od terasy.

Kto sa chce zahrať na stavebníka, môže z tehál vystavať aj zvýšený záhon. Okrem toho, že takýto prvok dodá vašej záhrade eleganciu, poslúži aj v prípade, že nemáte na vašom dvore kvalitnú pôdu. Zvýšený záhon môžete naplniť pôdou presne takou, akú konkrétne rastliny vyžadujú.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #záhrada #seniori #tehly