Čo všetko dokáže prášok na pečenie?

Prášok na pečenie nemusíme použiť len pri príprave koláčov. Využiť ho môžeme aj v domácnosti.

12.03.2018 14:11
kúpeľňa, žena, prášok do pečiva Foto:
Prášok do pečiva môže pomôcť aj pri čistení kúpeľne. Škvrny posypte práškom a navlhčite. Nechajte zmes pôsobiť asi hodinu a potom ju len spolu so škvrnou zotriete.
debata (1)

Neutralizuje zápach

Ak sa vám v chladničke šíri nepríjemný zápach, môžete sa ho zbaviť pomocou prášku do pečiva. Stačí polovicu balenia nasypať na malý tanierik, ktorý dáte do chladničky. V priebehu niekoľkých hodín by mal zápach zmiznúť.

Odstraňuje pripáleniny

Zbaviť sa pripálených zvyškov jedla z panvice či hrnca, môže byť problém. Aj v tomto prípade však môže pomôcť prášok na pečenie. Stačí nasypať polovicu baleniu na pripáleninu a pridať trochu vody. Prášok necháme pôsobiť minimálne hodinu, najlepšie cez noc. Potom by mala ísť pripálenina už ľahko odstrániť.

Poradí si so škvrnami od kávy

Káva alebo čaj môžu zanechať v kanvici či šálke škvrny. Ak sa ich chcete jednoducho zbaviť, stačí nasypať do kanvice polovicu balenia prášku na pečenie a naplniť ju vodou. Potom len necháte naplnenú kanvicu odstáť cez noc a škvrny by mali zmiznúť.

Očistí šperky

Každý, kto nosí často šperky, ich musí občas vyčistiť. Aj s tým dokáže pomôcť prášok do pečiva. Polievkovú lyžicu prášku zalejte litrom vody a do tejto zmesi ponorte šperky. Po jednej hodine by sa mali škvrny uvoľniť a šperky stačí už len vyleštiť.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #seniori #prášok do pečiva