Vyrobte deťom či vnúčencom vlastný adventný kalendár

Už v piatok 1. decembra začnú deti otvárať prvé okienka v adventnom kalendári. Namiesto klasiky s kúskami čokolády, ktorú môžete kúpiť v každom obchode, si môžete jednoducho vyrobiť aj vlastný adventný kalendár, ktorý naplníte dobrotami.

30.11.2017 10:00
Mikuláš, Vianoce, čokoláda Foto:
Ilustračné foto.
debata

Na výrobu kalendára budete potrebovať 24 roliek od toaletného papiera, kancelársky papier, kartón alebo výkres, vatu a lepidlo. Najjednoduchšie a najrýchlejšie to pôjde, ak použijete tavnú pištoľ s horúcim lepidlom.

Najprv je potrebné na kancelársky papier napísať čísla od 1 po 24. Čísla by mali byť také veľké, aby sa vošli do kruhu na rolke od toaletného papiera. Potom na druhú stranu papiera nalepíte pomocou horúceho lepidla rolky od toaletného papiera. Tak aby boli rolky očíslované a zároveň rolky bude z jeden strany uzatvorené.

Po zaschnutí lepidla kancelársky papier rozstriháte a následne ho treba obstrihnúť do kruhu, aby čo najmenej vytŕčal. Každá rolka je teraz z jednej strany zatvorená a očíslovaná.

Jednotlivé rolky teraz naplníte sladkosťami či malými hračkami. Naplnené rolky prilepíte na kartón či výkres. Z ďalšieho kartónu vytvoríte strechu a prilepíte ju nad rolky. Nakoniec už len vyrobíte komín, na ktorý treba buď ďalšiu rolku alebo kartón. Pre výsledný efekt môžete ešte do komína vložiť vatu. Presný postup si môžete pozrieť vo videu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #seniori #Vianoce #adventný kalendár #advent