Štyri rady ako si poradiť s čistením v domácnosti

Aj keď niektorí ľudia majú upratovanie ako koníček, väčšina ľudí to berie ako nevyhnutné zlo. Prinášame štyri rady, ako si čistenie uľahčiť.

20.11.2017 14:51
Upratovanie, bývanie Foto:
Ilustračné foto.
debata

Klávesnica

Každý, kto chcel vyčistiť klávesnicu od počítača, vie, že je to ťažko riešiteľný problém. Aj keď klávesnicu otočíme a pokúsime sa špinu vyklepať, nezbavíme sa všetkých nečistôt. Pomôcť nám môžu samolepiace papieriky. Lepiacu časť jednoducho prehneme a prejdeme ňou priestory medzi klávesmi. Špina sa nám tak nalepí na papierik. Namiesto lepiacich papierikov môžeme použiť aj lepiacu pásku.

Telefón

Na čistenie telefónu zase môžeme použiť špeciálne vlhčené utierky. Namiesto nich však vieme využiť aj obyčajnú zubnú pastu. Rozotrieme ju prstom po displeji a následne ju už len zotrieme papierovou vreckovkou. Spolu s pastou odstránime aj všetky šmuhy.

Kola

Každý už pravdepodobne počul o tom, že kola je výborný čistič. Poradiť by si mala aj s vodným kameňom. Ako ju však naniesť na vodovodné batérie? Postačí, ak na fľašu namontujeme použitý rozprašovač z čistiaceho prostriedku. A potom už čistíme rovnako ako s inými čistiacimi prostriedkami.

Vatové tyčinky

Problematické je aj čistenie menších spotrebičov, ktoré majú množstvo záhybov či tlačidiel. Na čistenie malých nedostupných miest môžeme použiť vatové tyčinky. Dostaneme sa s nimi aj na miesta, ktoré klasickou handričkou nedokážeme utrieť.

Všetky tipy si môžete pozrieť vo videu od TLT Lab.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #čistenie #seniori #upratovanie