Zbavte sa nepríjemného zápachu z topánok. Jednoducho a lacno

Azda každé topánky, predovšetkým tie, ktoré často nosíte, začnú časom zapáchať. Pot z nôh sa dostane spolu s baktériami až na topánku a baktérie sa už postarajú o nepríjemný zápach. V takom prípade nestačí použiť parfum, ale potrebujeme antibakteriálny sprej. Vyrobiť si ho môže každý sám.

03.10.2017 14:13
topánky, zápach Foto:
Ilustračné foto.
debata

Potrebovať budeme len 75 mililitrov prevarenej vody, 20 mililitrov tvrdého alkoholu (najlepšie vodka alebo iný biely alkohol), pol čajovej lyžičky sódy bikarbóny, 5 až 10 kvapiek éterického oleja a asi decovú fľaštičku s rozprašovačom.

Prevarenú vodu najprv necháme vychladnúť na izbovú teplotu a nalejeme ju do fľaštičky. Následne pridáme sódu bikarbónu, alkohol a éterický olej. Fľašu zatvoríme dobre premiešame.

Postačia jeden až dva vstreky tohto roztoku do každej topánky a zápach by mal zmiznúť. V prípade silného zápachu môžeme sprej použiť viackrát. Dôležité je, aby sa sprej dostal až k miestam, kde mávame prsty.

Takto ošetrenú topánku by sme si nemali hneď obuť, ale je dobré ju nechať pár minút vyvetrať. Vďaka alkoholu sa roztok rýchlo odparuje, takže po chvíli je topánka pripravená na použitie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zápach #seniori #topánky